Manchester Cityn pelit Mestarien liigassa jatkuvat tänä iltana, kun joukkue matkustaa Venäjälle TsSka Moskovan vieraaksi. Yllättääkö TsSka ailahdelleen Citizens-ryhmän?

Loukkaantumiset

TsSka Moskova

Aleksandrs Cauna

Manchester City

Vincent Kompany
Martin Demichelis

Edelliset ottelut

TsSka Moskova

Zenit-TsSka 2-0 (Venäjän liiga)
TsSka-Dinamo Minsk 0-2 (Venäjän liiga)
TsSka-Victoria Plzen 3-2 (Mestarien liiga)

Manchester City

West Ham-Manchester City 1-3 (Valioliiga)
Manchester City-Everton 3-1 (Valioliiga)
Manchester City-Bayern München 1-3 (Mestarien liiga

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin

Arvio

TsSka on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa Venäjän liigassa. 13 kierroksen jälkeen moskovalaiset löytyvät itsensä sarjataulukon kuudennelta sijalta. Edellisessä Mestarien liigan ottelussa venäläisseura kaatoi Viktoria Plzenin 3-2-lukemin.

TsSkan kokoonpanosta merkille pantavia pelaajia ovat muun muassa Milanin tähtäimessä ollut Keisuke Honda ja Norsunluurannikon maalitykki Seydou Doumbia. Vapaapotkuspesialistina tunnettu Honda ei ole päässyt toistaiseksi kuluvalla kaudella omalle tasolleen, sillä japanilainen on viimeistellyt 12 pelaamassaan ottelussa vain yhden maalin. Viime kaudella maaleja syntyi seitsemän, joten potentiaalia keskikenttäpelaajasta löytyy. Hondan vahvuuksia ovat pelinlukutaidot ja hyvä laukaus.

Viikko sitten loukkaantumisensa jälkeen tositoimiin palannut Doumbia on tehnyt TsSkan joukkueesta toisiksi eniten maaleja. Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjä on viimeistellyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa neljä osumaa. Nopea taskuraketti tulee tuottamaan vikkelän Ahmed Musan kanssa vaikeuksia Cityn puolustukselle.

Manchester Cityn pelaaminen Valioliigassa on ollut hyvin ailahtelevaa. Heikoimmillaan Citizens on hävinnyt Cardiffin ja Aston Villan tasoisille joukkueille, Muutamista tappioista huolimatta manchesterlaisseura löytää itsensä kahdeksan kierroksen jälkeen Valioliigan neljänneltä sijalta kahden ottelun voittoputki takanaan.

Citylle suuri miinus on luottotoppari Vincent Kompanyn puuttuminen kokoonpanosta. Belgialaisen poissaolon myötä joukkueen puolustus heikentyy huomattavasti, sillä nuori Matija Nastasic ei ole onnistunut vielä toistaiseksi täyttämään Citizens-kapteenin saappaita. Toinen manchesterilaisten ongelmakohta on maalivahtipeli. Joe Hart on pelannut ajoittain erittäin epätasaisesti ja haparoinut rumalla tavalla. Tähän mennessä englantilaisvahti on päästänyt yhdeksän maalia Cityn kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa.

Kahden kierroksen jälkeen molemmilla joukkueilla on kolme pistettä kasassa, joten tulevissa kohtaamisissa saattaa olla panoksena jatkopaikka. Lohkoa johtaa Cityn kolme viikkoa sitten kaatanut Bayern München, joka on napannut jo kaksi voittoa.

TsSka on kotikentällään vaarallinen vastustaja Citizensille. Venäjä ei ole helppo paikka pelata ja englantilaiset saattavat lisäksi joutua kärsimään haasteellisista sääolosuhteista. Huomioon on otettava myös moskovalaisten nopea hyökkäys, mikä saattaa olla myrkkyä ilman puolustuksen johtotähteään pelaavalle Citylle. TsSka nappaa voiton 3-1-lukemin.