Ammattituomariliitto on antanut Andre Marrinerille luvan jatkaa tuomarointiaan Valioliigassa, vaikka hän tekikin räikeän virheään reilu viikko sitten pelatussa ottelussa Chelsean ja West Bromwichin välillä. Englantilaistuomari kantaa vihellysvastuun ensi lauantaina, kun Fulham kohtaa kotonaan Swansean.

Marriner tuomitsi Chelsealle rangaistuspotkun tilanteesta, jossa lontoolaisten keskikenttäpelaaja Ramires epäilyttävällä ja tarkoituksenmukaiseksi väitetyllä tavalla törmäsi West Bromwichin puolustajaan Steven Reidiin rangaistusalueen sisällä. Marriner näki tilanteessa kampituksen ja tuomitsi pallon lopulta pilkulle. Ottelun lisäajalla syntyneestä tilanteesta Chelsea tasoitti lopulta ottelun, kun Eden Hazard onnistui rangaistuspotkussaan.

Ammattituomariliiton puheenjohtajan Mike Rileyn mukaan pelin olisi pitänyt antaa tilanteessa vain jatkua, mutta hän silti myös puolustaa Marrineria:

– Ymmärrän Marrineria ja sitä miksi hän tuomitsi sen sillä tavalla, kun miettii kuinka hän näki tilanteen siinä kohdin. Hän näki kampituksen, todennäköisesti kelasi sen pikakelauksella mielessään, ja teki tuomionsa. Hänen olisi kuitenkin pitänyt antaa pelin jatkua. Hidastuksesta näkee kuinka Ramires vaihtoi asentoaan kesken kaiken, mutta ainoastaan Ramires tietää sukeltiko hän tarkoituksella tilanteessa, Marriner sanoo.

Lähde: The Guardian