Fabrice Muamba ei ole koskaan katsonut tilannetta, jossa hän ”kuoli” 36 000 ihmisen ja miljoonien tv-katsojien edessä.

Muamban sydän pysähtyi FA Cupin ottelussa maaliskuussa 2012 White Hart Lanella. Hengissä selviytymistä voidaan pitää ihmeenä, sillä Muamban sydän oli pysähdyksissä peräti 78 minuuttia. Ura jalkapalloilijana kuitenkin päättyi.

Jalkapallon jälkeinen elämä oli luonnollisesti vaikeaa. Nyt Muamba on suunnanut katseensa tulevaisuuteen. Hän on päättänyt unohtaa menneet, josta hänet tullaan aina muistamaan.

– Minun täytyy hyväksyä tosiasiat. Tein sen jo kauan aikaa sitten, kertoo Muamba.

– Oli vaikeaa hyväksyä, etten tule pelaamaan enää ikinä jalkapalloa. Olen lukenut lehdistä tapahtuneesta, mutta en ole koskaan katsonut tilannetta videolta.

Muamban oli vaikeaa katsoa jalkapalloa uran päättymisen jälkeen. Nyt hän pitää itseään jo normaalina kannattajana.

Muamba asuu Lontoossa ja on onnettomuuden huomioon ottaen erittäin hyvävointinen. Hän on aloittanut opiskelemaan urheilujournalismia.

25-vuotias Muamba haluaa kiittää Spursin lääkintähenkilökuntaa hänen toipumisestaan.

– Lääkintähenkilökunta teki mahtavaa työtä. He ansaitsevat kiitoksen toipumisestani. Haluan antaa tunnustusta ihmisille, jotka tekivät kovaa työtä taustalla.

Muamba asuu vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa. Hän myös muistuttaa, että jalkapallo on ainoastaan yksi ammatti muiden joukossa.

– Olen onnellinen, että olen vielä täällä ja saan viettää aikaa perheeni kanssa. Rakastan viettää aikaa lapsieni kanssa.

– Jalkapallo on ainoastaan yksi ammatti. Toivon löytäväni uuden työn mahdollisimman pian.

Lähde: BBC