Valioliigassa pelattiin keskiviikkona superkierros, kun vuorossa oli jopa yhdeksän ottelua. Kierros muistetaan erityisesti runsasmaalisista otteluista.

Liverpool – Norwich 5-1

Liverpool isännöi Anfieldillä Norwichia. Joukkueiden erona oli yksi mies, nimeltään Luis Suárez.

Suárez-show sai alkunsa 15. minuutilla, kun uruguyalainen pommitti uskomattoman kaukolaukauksen yli 40 metristä verkon perukoille.

Vielä ensimmäisen puoliajan puolella maalipörssin johtohahmo iski pallon kahdesti uudelleen ohi John Ruddyn.

Toinen puoliaika menikin hieman tasaisemmissa merkeissä. Suárez iski 75. minuutilla kauden neljäntensä, ja koko kauden 13 osumansa. Mies syötti vielä ottelun loppuhetkillä Raheem Sterlingin maalin. Norwichin ainoaksi jääneen häkin teki Bradley Johnson.

Arsenal – Hull 2-0

Emirates Stadiumilla käyty ottelu sarjakärki Arsenalin ja Hullin välillä ei tarjoillut yllätyksiä.

Tykkimiehet saivat otteluun unelma-alun, kun kohupelaaja Nicklas Bendtner vei kotijoukkueen johtoon ainoastaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen.

Toisella puoliajalla joukkueen isoimpihin tähtiin kuuluva Mesut Özil kaunisteli lukemia vielä toisella osumalla.

Southampton – Aston Villa 2-3

Ilman ykkösmaalivahtiaan Artur Borucia otteluun lähtenyt Southampton hävisi kotonaan Aston Villalle. Tappio oli kova isku Saintsille, joka on pelannut erittäin vahvan alkukauden.

Villan Gabriel Agbonlahor aloitti maalinteon, kun ottelua oli pelattu vartti.

Tämän jälkeen maaleja alettiin takomaan vuorotellen, kun Southampton tasoitti ottelun Jay Rodríguezin osumalla heti toisen puoliajan alussa. Vartin kuluttua tasoituksesta Villa siirtyi jälleen johtoon. Tällä kertaa maalinteossa kunnostautui Libor Kozák.

Viiden minuutin kuluttua oli jälleen Saintsin vuoro tehdä maali. Melko heikon alkukauden pelannut Pablo Osvaldo iski kotijoukkueen tasoihin, mutta lopulta lohtu jäi lyhyeksi, sillä Fabian Delph iski Villansin kolmannen, ja koko ottelun viidennen osuman.

Stoke – Cardiff 0-0

Stoke kohtasi Britannia Stadiumilla Cardiffin. Valioliigan alemmassa keskikastissa tahkoavat joukkueet tasasivat pisteet lopulta 0-0-lukemin.

Neljää keltaista korttia lukuunottamatta ottelussa ei tilastomerkintöjä pelaajille jaettu.

Sunderland – Chelsea 3-4

Sunderlandin ja Chelsean välisessä ottelussa nähtiin varsinainen maali-iloittelu, ja hieman paremmalla onnella Stadium Of Lightille olisi jäänyt ainakin piste.

Kotiyleisö saikin syytä nautintoon 17. minuutin kohdalla, kun jenkkihyökkäjä Jozy Altidore paukautti Black Catsit ottelussa 1-0-johtoon. Tästä Chelsea ei kuitenkaan hämmästynyt, sillä konkari Frank Lampard tasoitti ainoastaan muutama minuutti Sunderlandin johto-osumasta. Vielä vartti myöhemmin Eden Hazard vei vierailijat 1-2-johtoon.

Toisen puoliajan alku aiheutti kotijoukkueen kannattajien keskuudessa iloa, kun John O’Shea toi ottelun uudestaan tasoihin. Paluu arkeen tapahtui kuitenkin nopeasti, sillä Hazard iski Bluesit 2-3-johtoon vartin kuluttua tasoituksesta.

Ottelun lopun hahmo oli Sunderlandin Phil Bardsley. Puolustaja onnistui ensin maalinteossa omaan päähän, ja hetkeä myöhemmin myös Chelsean päähän. Bluesille tärkeä 3-4-voitto.

Swansea – Newcastle 3-0

Swansea puolestaan yllätti kotonaan vahvan alkukauden pelanneen Newcastlen varsin rumin lukemin.

Ensimmäisen kerran walesilaiset osuivat ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Nathan Dyer siirsi Joutsenet ottelussa johtoon.

66. minuutilla oli Harakoiden Mathieu Debuchyn vuoro olla epäonnensoturina. Swansean toinen osuma merkattiin ranskalaisen omaksi maaliksi. Kelpo kauden pelannut Jonjo Shelvey kaunisteli lukemia ottelun loppuminuuteilla vielä kerran.

Fulham – Tottenham 1-2

Pienoisessa kriisissä viime aikoina ollut Tottenham onnistui palamaan takaisin voittojen tiellä Fulhamin kustannuksella, kun paikalliskamppailussa Craven Cottagen pisteet siirtyivät White Hart Lanelle.

Maalittoman pelatun ensimmäisen puoliajan jälkeen alkoi tapahtua. Fulham huudatti kotiyleisöään 56. minuutilla, kun Ashkan Dejagah iski ottelun Fulhamin eduksi. Näytti jo että Spursien kriisi syventyy entisestään, mutta Vlad Chiriches ja Lewis Holtby olivat eri mieltä. Kahdeksan minuutin sisään tehdyt osumat ottelun ehtoopuolella veivät Spursit lopulta takaisin voittojenmakuun, ja Fulhamin nielemään karvasta kalkkia.

West Brom – Manchester City 2-3

West Bromwichin ja Manchester Cityn välinen ottelu viivästyi puolella tunnilla, koska The Hawthornsilla oli sen verran kova liikenneruuhka, että katsojat eivät ehtineet ajoissa otteluun. Itse ottelussa parhaan vieraspelinsä tällä kaudella pelannut City oli jo menossa helppoon voittoon, mutta loppuhetkien uinailu oli koitua manchesterilaisten kohtaloksi.

Kapteeninsa Vincent Kompanyn takaisin saanut City aloitti ottelun jälleen mainiosti. Sergio Agüero pääsi tälläämään pallon pussiin Pablo Zabaleta oivallisesti esityöstä. Varttia myöhemmin Yaya Touré onnistui yllättämään maalivahti Boaz Myhillin.

Toisen puoliajan kohdalla Touré viimeisteli illan toisensa rangaistuspilkulta, ja peli näytti jo taputetulta. Uskomattoman löysäilyn vuoksi Baggies oli kuitenkin lähellä nousta vielä tasoihin aivan loppuhetkillä.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Alexander Kolarov ja Costel Pantilimon onnistuivat möhlimään pallon omaan verkkoon, ja vielä lisäajan viimeisellä minuutilla Viktor Anichebe onnistui käyttämään City-puolustuksen nukahtelut hyväkseen ja kaventamaan ottelun. Aika kuitenkin loppui kesken, ja City sai kolme pistettä vietäväksi takaisin Etihadille.

Valioliiga keskiviikkona:

Liverpool – Norwich 5-1

1-0 Suárez (15.)
2-0 Suárez (29.)
3-0 Suárez (35.)
4-0 Suárez (75.)
4-1 Johnson (83.)
5-1 Sterling (89.)

Arsenal – Hull 2-0

1-0 Bendtner (2.)
2-0 Özil (48.)

Manchester United – Everton 0-1

0-1 Oviedo (86.)

Southampton – Aston Villa 2-3

0-1 Agbonlahor (15.)
1-1 Rodríguez (48.)
1-2 Kozák (64.)
2-2 Osvaldo (69.)
2-3 Delph (80.)

Stoke – Cardiff 0-0

Sunderland – Chelsea 3-4

1-0 Altidore (14.)
1-1 Lampard (17.)
1-2 Hazard (36.)
2-2 O’Shea (50.)
2-3 Hazard (62.)
2-4 Bardsley – oma maali (84.)
3-4 Bardsley (86.)

Swansea – Newcastle 3-0

1-0 Dyer (45+1.)
2-0 Debuchy – oma maali (66.)
3-0 Shelvey (81.)

Fulham – Tottenham 1-2

1-0 Dejagah (56.)
1-1 Chiriches (74.)
1-2 Holtby (82.)

West Brom – Manchester City 2-3

0-1 Agüero (9.)
0-2 Touré (24.)
0-3 Touré (74.)
1-3 Pantilimon – oma maali (85.)
2-3 Anichebe (90+4.)