Sunderland eteni Liigacupin finaaliin kaatamalla välierien toisessa osaottelussa Manchester Unitedin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi Unitedin hyväksi maalein 1-0. Rangaistuspotkuissa nähtiin harvinaisen heikkoja suorituksia, vain kolme laukausta 10:stä upposi maaliin. Draamaa sen sijaan riitti jo ennen lopullista ratkaisua.

Välierien ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Sunderlandin 2-1-voittoon, joten ottelussa mentiin jatkoajalle. Mikäli jatkoajalla ei olisi nähty maaleja, United olisi selvittänyt tiensä loppuotteluun vierasmaalisäännön perusteella.

Maalittomalta jatkoaika pitkään vaikuttikin. Lopulta, kun jäljellä oli minuutti, Sunderland onnistui. Phil Bardsley laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta, ja David de Gea hörppäsi kudin maaliin. Tällä tuloksella Sunderland olisi matkannut loppuotteluun.

Mutta vielä tapahtui yksi käänne. Seuraavasta ja samalla ottelun viimeisestä hyökkäyksestä United keskitti pallon maalille, ja aiemmin jalkaansa loukannut Javier Hernández liukui pallon maaliin.

Varsinaisen peliajan ainoan osuman iski toppari Jonny Evans, kun ottelua oli pelattu 37 minuuttia.

Loppuottelussa Sunderland saa vastaansa Manchester Cityn. Finaali pelataan Wembleyllä 2. maaliskuuta.