Liverpoolin SASina tunnettu kaksikko Luís SuárezDaniel Sturridge on viimeistellyt kuluvalla kaudella kevyet 33 maalia. Mikäli sama tahti jatkuu, voi kaksikosta tulla kenties tehokkain pari Valioliigan historiassa. Tässä pätkässä esittelemme Valioliiga-kausien kautta aikain 10 murskaavimmin maaleja takonutta kaksikkoa.

Bolton Wanderers v Manchester United
Kuva: Getty Images

10. Ruud van Nistelrooy & Louis Saha

Kaudella 2003-04 Ruud van Nistelrooy ja Louis Saha viimeistelivät Manchester Unitedissa yhteensä 40 maalia, mikä oli suuri määrä verrattuna joukkueen kokonaissaldoon. Punanutut nimittäin viimeistelivät kaudella yhteensä 64 osumaa, minkä turvin manchesterilaiset sijoittuivat liigassa kolmanneksi.

Ruud van Nistelrooy
Kuva: Getty Images

9. Ruud van Nistelrooy & Ole Gunnar Solksjaer

Van Nistelrooylla oli tutkapari Unitedissa jo ennen Sahaa, sillä hän viimeisteli nykyisen Cardiff-managerin Ole Gunnar Solksjaerin kanssa kaudella 2001-02 myöskin 40 osumaa. Hollantilaisen toimesta verkko heilahti hulppeat 23 kertaa, mutta Solksjaer ei paljoa huonommaksi jäänyt 17 maalillaan.

Les Ferdinand is congratulated
Kuva: Getty Images

8. Alan Shearer & Les Ferdinand

Kaudella 1996-97 Newcastlen tehokaksikko Alan Shearer ja Les Ferdinand viimeisteli 41 maalia, joiden avulla Harakat sijoittui sarjataulukossa komeasti toiseksi. Shearer heilutti vastustajan maaliverkkoa 25 kertaa, kun Ferdinand puolestaan osui 16 eri otteeseen

LIVERPOOL V CHARLTON
Kuva: Getty Images

7. Robbie Fowler & Stan Collymore

Vaikkakin Newcastlen Alan Shearer voittikin kauden 1995-96 maalipörssin 31 maalillaan, löytyi tehokkain kaksikko Liverpoolista. Robbie Fowlerin 28 ja Stan Collymoren 14 osuman turvin Pool sijoittui Valioliigassa kolmanneksi. Merseysidella viihtynyt Collymore on päässyt jälleen otsikoihin, tosin rasistisyytösten muodossa.

Niall Quinn
Kuva: Getty Images

6. Kevin Phillips & Niall Quinn

Reilu viikko sitten Leicester Cityn kanssa sopimuksen tehnyt Kevin Phillips oli aikoinaan Sunderlandissa erittäin tappava maalipyssy. Kaudella 1999-00 englantilainen iski taululle hulppeat 30 napakymppiä, millä määrällä irtosi myös ylivoimainen maalipörssin voitto. Phillipsin aisaparina hääräsi Niall Quinn, joka onnistui viimeistelyssä 14 kertaa. 38 ottelussa Sunderland onnistui maalinteossa 57 kertaa, eli 13 maalia syntyi muiden kuin näiden herrojen nappulakengistä. Sunderland voikin kiittää kyseisen kauden 7. sijastaan tätä kaksikkoa.

Celta Vigo v Arsenal
Kuva: Getty Images

5. Thierry Henry & Robert Pirés

Arsenalin mestaruusvuosien suurimpina sankareina toimivat ehdottomasti ranskalaiset Thierry Henry ja Robert Pirés. Kaksikko on harjoittelut yhä yhdessä, joten lämpimät suhteet ovat jatkuneet myöskin huippuvuosien jälkeen. Mikäli tasaisesta suorittamisesta tehtäisiin lista, olisi tämä kaksikko ykkösenä jatkuvan maalitilaston dominoinnin myötä. Kaverusten huippusesonki sattui kaudelle 2003-04, kun he tehtailivat yhteensä 44 maalia lontoolaisille. Henry teki maaleja 30, kun Pirés puolestaan keskikenttäpelaajalle kunnioitettavat 14.

Manchester United v Manchester City - Premier League
Kuva: Getty Images

4. Cristiano Ronaldo & Carlos Tévez

2006-07 oli kaksinkertaisen Kultaisen pallo -voittajan Cristiano Ronaldo huimin kausi Valioliigassa. Portugalialaisen 31 maalia siivitti Manchester Unitedin mestaruuteen, ja hänen aisaparinaan toimi vähintäänkin hyvänä maalintekijänä pidetty Carlos Tévez, joka täydensi joukkueen maalimäärää 14 osumallaan.

Alan Shearer
Kuva: Getty Images

3. Alan Shearer & Chris Sutton

Kausi 1994-95 tunnetaan huikeista maalimääristään. Peräti seitsemän pelaajaa rikkoi 20 maalin rajan, mutta yksi oli ylitse muiden. Ensimmäisen kerran 81 vuoteen Valioliigan voittanut Blackburn oli varustettu Alan Shearerilla, joka sai osumia tililleen ennätykselliset 34 kappaletta. Hän jakaa yhden kauden maaliennätystä yhdessä Newcastlessa palloa potkineen Andy Colen kanssa. Blackburnin toinen hyökkääjä Chris Sutton pääsi myöskin hyvin maalinmakuun, sillä hänelle osumia kertyi kiitettävät 15 kappaletta. Shearer oli silti yksi ylitse muiden.

Liverpool v Chelsea
Kuva: Getty Images

2. Didier Drogba & Frank Lampard

Chelsea rikkoi mestaruuskaudellaan 2009-10 ainoana joukkueena häkellyttävän 100 maalin rajan. Näistä maaleista yli puolista vastasi kaksikko Didier Drogba-Frank Lampard. Drogba jäi maalin päähän 30 osumasta 29 osumallaan, ja Lampard iski kunnioitettavat 22 maalia, joka on erittäin hieno määrä kun puhutaan keskikenttäpelaajasta. Tämä pari oli ehdottomasti Chelsean sielu ja perikuva kyseisellä kaudella.

ASTON VILLA V NEWCASTLE
Kuva: Getty Images

1. Andy Cole & Peter Beardsley

Valioliigan historian toinen Valioliigakausi muistetaan kahdesta 30 maalin rajapyykin ylittäjästä. Blackburnin Alan Shearer viimeisteli 31 maalia, mutta Newcastlen Andy Cole vielä tätäkin enemmän, nimittäin 34 kappaletta. Hän jakaa tällä määrällä ennätyksen nimenomaan Shearerin kanssa. Colen parina toiminut Peter Beardsley sai aikaan myöskin 21 osumaa, ja näiden kahden herran maaleilla Harakat sijoittui liigassa komeasti kolmanneksi. 55 maalia on myöskin ennätysmäärä osumia kahdelta pelaajalta samasta joukkueesta yhden kauden aikana.