Tammikuun siirtoikkuna sulkeutui perjantain ja lauantain välisenä yönä. Viimeisenä päivänä nähtiin totutusti paljon siirtoja, mutta isot nimet jäivät uupumaan. Osa seuroista onnistui hankinnoissaan tammikuun aikana, mutta vastapainoksi myös epäonnistumisia nähtiin.

Voittajat

Hull

Hull onnistui vahvistamaan juuri sitä osa-aluetta, joka vahvistusta kaipasi. Hyökkäyksestä on puuttunut todelliset maalintekijät, ja nyt seura sai niitä kaksi kappaletta. Nikica Jelavic osoitti maalintekokykynsä saapuessaan Evertoniin tammikuussa 2012. Tuon kevätkauden jälkeen on ollut hiljaisempaa, mutta kroatialaisen potentiaali riittää 15 maalin kausivauhtiin. Seitsemän miljoonaa puntaa on myös erittäin kelvollinen hinta Jelavicista.

Shane Long saapui West Bromista seitsemän ja puolen miljoonan punnan kaupassa. Irlannin maajoukkuekärki ei ole kyennyt yli kymmenen maalin kauteen vielä Valioliigassa, mutta potentiaalia siihen löytyy. Lisäksi Long tekee joukkueelleen arvokasta työtä aktiivisella prässäämisellään. Jelavic ja Long muodostavat yhdessä Hullille hyvän kärkiparin. Ottaen huomioon Hullin hyökkäyspään tilanteen ennen tammikuuta, on eteenpäin menoa havaittavissa.

Lisäksi Hull sai jatkettua Spurs-keskikenttäpelaaja Jake Livermoren lainasopimusta kauden loppuun asti.

Crystal Palace

Tiukille meni, mutta hankintoja tuli. Crystal Palace onnistui hankkimaan siirtoikkunan aivan viimeisillä hetkillä Tom Incen Blackpoolista sekä Joe Ledleyn Celticistä. Ince oli syyskauden parhaimpia pelaajia Mestaruussarjassa. Seitsemän maalia ja kuusi maalisyöttöä 22-vuotiaalta laiturilta kertovat paljon. Ledley tuo Crystal Palacen keskikentälle kovuutta ja maalintekotaitoa.

Lisäksi syyskauden Palacessa pelannut Jason Puncheon teki joukkueen kanssa pitkän sopimuksen. Maalivahti Wayne Hennessey tekee paluun Valioliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen ja tuo hyvää kilpailua Palacen maalivahtiosastolle. Myös Scott Dann tuo Palacen puolustusosastolle lähes 80 ottelun verran Valioliiga-kokemusta.

Manchester United

Ei se kauppojen määrä, vaan laatu. Man United teki tammikuun suurimman kaappauksen, kun Juan Mata siirtyi Chelseasta Unitediin seurahistorian suurimmalla ostosummalla. Mata ei ole pelillisesti ykkösprioriteetin hankinta Unitedilta, mutta seura onnistui pesemään kasvojaan kesän siirtoikkunan jäljiltä. Lisää Matan siirrosta voit lukea aikaisemmasta näkökulmasta.

United-manageri David Moyesilla oli huhujen mukaan todella mittava siirtokassa käytettävänään, mutta sisään ei tullut Matan lisäksi muita pelaajia. Moyes teki tilaa joukkueeseen kesää ajatellen myymällä Fabion Cardiffiin. Lisäksi Anderson siirtyi Fiorentinaan lainasopimuksella, ja hänen pelinumeronsa annettiin jo Matalle. Moyes lähetti myös runsaasti nuoria pelaajia lainalle muihin seuroihin.

Häviäjät

Liverpool

Liverpool ei onnistunut tuomaan yhtään pelaajaa joukkueeseen tammikuussa kovasta yrityksestä huolimatta. Liverpool jäi nuolemaan näppejään Mohamed Salah’n siirrossa, josta neuvoteltiin huhujen mukaan peräti kaksi ja puoli kuukautta. Siirtoa uutisoitiin tammikuun alussa jo lähes varmana, kunnes Chelsea tuli mukaan kuvioihin. Lontoolaisseura nappasi taitavan egyptiläislaiturin Liverpoolin edestä.

Siirtoikkunan viimeisen päivän yksi puhutuimmista pelaajista oli Dnipron Evgen Konoplyanka. Liverpoolin pelaajakaupoista vastaava Ian Ayre oli tiettävästi useamman päivän neuvottelemassa Konoplyankan siirrosta Ukrainassa, mutta siirtoa ei koskaan syntynyt.

Swansea

Lienee paikallaan sanoa, että Swansea teki paniikkihankintoja toisensa perään tammikuun aikana. Alle odotusten sujunut kausi heijastui pelaajahankinnoissa. Liverpoolin ex-pelaaja David N’Gog kuvastaa hyvin Swansean tammikuuta. Miehen taso ei riittänyt Liverpoolin kaltaiseen seuraan, ja maalimääristä päätellen vaikeaa on ollut myös Mestaruussarjan Boltonissa.

Skottiseura Falkirkistä siirtynyt Jay Fulton liittyi seuraan, mutta hänelle on kaavailtu roolia ensin reservijoukkueesta. Raheem Hanley ja Marvin Emnes liittyivät walesilaisseuraan Mestaruussarjasta. N’Gog’n tulo tuo toki leveyttä Swansean kapeaan hyökkäysmateriaaliin, mutta siihen se sitten jääkin.

Cardiff

Määrä ei korvaa yleensä laatua, kun puhutaan jalkapallosta. Cardiff-manageri Ole Gunnar Solksjaer teki tammikuun aikana peräti kuusi hankintaa. Joukkueeseen saapui kolme norjalaispelaajaa, jotka ovat toki tuttuja Solksjaerille, mutta riittääkö taso Valioliigaan? Kenwyne Jones tuli vaihtokaupassa Stokesta Peter Odemwingien siirtyessä toiseen suuntaan.

Solksjaer teki kaksi hankintaa ex-seurastaan Man Unitedista. Brassipuolustaja Fábio siirtyi walesilaisseuraan pysyvässä kaupassa. Brasilialaisen loukkaantumishistoria on kuitenkin karua luettavaa, joten vakituiseksi avauskokoonpanon pelaajaksi Fábio on riskihankinta. Cardiffin tammikuun saattoi pelastaa United-laituri Wilfried Zahan loppukauden lainasopimus. Zaha ei kuitenkaan ole pelannut juuri ollenkaan miesten tason otteluita syksyn aikana, joten pelituntuman löytämisessä voi vierähtää aikaa.