Tasan 25 vuotta sitten tapahtui jalkapallohistoriaan jäänyt onnettomuus, kun Nottinghamin ja Liverpoolin välisessä FA Cupin ottelussa kuoli 96 Liverpoolin kannattajaa. Hillsborough’n onnettomuudessa loukkaantui lisäksi 766 ihmistä. Nuorin uhreista oli 10-vuotias.

Anfieldilla järjestetty muistotilaisuus keräsi arvioilta 26 000 ihmistä. Everton-manageri Roberto Martínez sekä Liverpool-manageri Brendan Rodgers pitivät tilaisuudessa puheet kunnioittaen surullisen tragedian muistoa.

– Olin ainoastaan 15-vuotias helmikuun 15. päivä vuonna 1989. Olin jalkapallohullu poika jalkapallohullusta perheestä, kuten moni teistä. Emme voineet kuvitella niiden perheiden kipua ja tuskaa, jotka saivat kuulla uutisen, ettei heidän läheinen tule kotiin ottelusta, Martínez aloitti.

– Miten kukaan voi kuolla katsoessaan rakastamaansa peliä? Se ei ole oikein. Se ei ole reilua. Tragedian jälkeiset tapahtumat eivät myöskään olleet oikein.

– Haluan kiittää Robertoa hänen saapumisestaan tänne, ja hänen kauniista puheestaan. Kaupungissamme on yhtenäisyyttä, mitä tahansa tapahtuukaan joukkueiden välillä, Rodgers jatkoi.

– Haluan kiittää Hillsborough’n perheitä siitä, että saan puhua täällä. Tunnen itseni erittäin nöyräksi ja ylpeäksi puhuessani täällä teille. Suurin inspiraation lähde minulle on se, kun näen Hillsborough’n muistomerkin. 96 rakastettua ihmistä poistui täältä liian aikaisin.

– Äidit ja isät, siskot ja veljet, ystävät ja kannattajat. Olette yhdessä 25 vuoden ajan seisseet ja taistelleet niiden 96 ihmisen puolesta, jotka menetimme. Teidän rohkeus, sinnikkyys sekä arvokkuus inspiroivat minua.

Yleisö taputti seisten Rodgersille.

– Kunnioitamme aina teitä, perheitä sekä niitä 96 ihmistä, jotka menehtyivät. ”You’ll never walk alone”, Rodgers päätti.

Lähde: Sky Sports