Chelsean paukut eivät riittäneet Mestarien liigassa finaaliin saakka, kun joukkue kohtasi Atlético Madridin välierien toisessa osassa. Madridilaiset veivät Bluesia lukemin 1-3 ja marssivat armotta loppuotteluun. Paikka finaalissa oli espanjalaisille ensimmäinen 40 vuoteen.

Atlético teki voitollaan myös historiaa, sillä kahden viikon päästä Lissabonissa kohtaa ensimmäistä kertaa Mestarien liigassa kaksi samasta kaupungista tulevaa joukkuetta. Atlético kohtaa loppuottelunsa paikalliskilpailijansa Real Madridin. Finaali pelataan 24. päivä toukokuuta.

Ottelu lähti käyntiin huomattavasti ensimmäistä osaa vauhdikkaammin. Atlético sai loistavan paikan avausosumaan heti alkuminuuteilla, mutta Koken yritys osui espanjalaisen epäonneksi ylärimaan.

14. minuutilla Chelsealle tuomittiin vapaapotku, kun Williania rikottiin vasemmalla laidalla. Brassi pelasi pallon lyhyenä Frank Lampardille, joka jatkoi sen Ramiresille. Ramires aikaili laukauksessaan, jonka seurauksena Blues sai uuden vapaapotkun Koken rikottua keskikenttäpelaajaa. Willianin yritys heikko yritys viuhui kuitenkin reilusti yli maalin.

Ensimmäisen puoliajan keskivaihe mentiin vahvasti Chelsean painostuksella. 31. minuutilla madridilaiset hyvän vastahyökkäyksen Diego Costan ohitettua Gary Cahillin. Cahill joutui kaatamaan brassin ja sai tilanteesta varoituksen. Hetkeä myöhemmin César Azpilicuetan syöttö löysi Fernando Torresin, jonka laukaus kimposi Mirandan kautta Thibaut Courtoisin taakse. Torres ei tuulettanut maaliaan kunnioittaakseen entistä seuraansa.

Atlético tuli tasoihin ensimmäisen puoliajan lopulla. Oikealta laidalta noussut Juanfran tarjoili keskityksen vapaaksi jätetylle Adrianille, joka pamautti pallon suoraan syötöstä Mark Schwarzerin taakse. Madridilaiset iskivät samalla vierasmaalin turvin kiinni finaalipaikkaan.

Toisen puoliajan alku oli Atléticon hallintaa. 46. minuutilla Juanfranin matala keskitys löysi tiensä Arda Turanille, jonka laukauksen Schwarzer torjui vaivoin päätyrajan yli. Muutama minuuttia myöhemmin Chelsea oli lähellä siirtyä uudelleen johtoon, mutta Courtois onnistui pysäyttämään John Terryn puskuyrityksen.

59. minuutilla vaihdosta hiljattain kentälle tullut Samuel Eto’o rikkoi rangaistusalueen sisällä Costaa ja Atlético sai rangaistuspotkun. Varoituksen ensin viivyttelystä saanut Costa ampui pallon vasempaan nurkkaan vieden madridilaiset 1-2-johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Chelsea oli lähellä tasoitusta. David Luizin puskuyritys osui kuitenkin tolppaan, jonka jälkeen Courtois torjui pallon päätyrajan yli kulmapotkuksi.

Chelsean epäonnistuttua hyökkäyksissään Atlético rankaisi isäntiä omalla osumallaan, kun peliä oli 71. minuuttia takana Schwarzer torjui pallon eteensä Turanille, joka kasvatti vierailijoiden johdon 1-3:een. Numerot säilyivät samoina myös päätösvihellyykseen saakka, joten Atlético eteni finaaliin lukemin 1-3.