Englannin pelit päättyivät Brasilian MM-kisoissa alkulohkoon, joten iso osa Valioliiga-pelaajista lähti kotimatkalle aikaisessa vaiheessa kisoja. Valioliigassa palkkansa tienaavat pelaajat eivät ole varsinaisesti loistaneet kisoissa, mutta löytyy joukosta myös onnistujia.

Oscar, Brasilia

Chelsean brassitaituri väläytteli taitojaan varsinkin ensimmäisessä ottelussa, jossa Brasilia kaatoi Kroatian 3-1-lukemin. Oscar kruunasi hienon ottelun tekemällä 3-1-maalin upeasti kärkipotkulla.

Oscar on tehnyt kolmessa ottelussa yhden maalin ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Oscar on Brasilian päävalmentaja Luiz Felipe Scolarin luottomies.

Robin van Persie, Hollanti

Manchester Unitedin Robin van Persien olemuksesta näkyy, että mies nauttii pelaamisesta Louis van Gaalin alaisuudessa. Van Persie on kantanut Hollannin kapteeninnauhaa esimerkillisesti kolmen maalin muodossa kahdessa ottelussa.

Van Persie niittasi yhden kisojen hienoimmista maaleista Espanjan verkkoon. Lentävä hollantilainen viimeisteli syöksypuskulla Daley Blindin keskityksen ohi hölmistyneen Iker Casillasin.

Thibaut Courtois, Belgia

Chelsea-manageri José Mourinhon mukaan lontoolaisseuraan palaava Thibaut Courtois päästi alkulohkossa ainoastaan yhden maalin, joka tuli rangaistuspotkusta Algeriaa vastaan.

Courtois on noussut Atlético Madridissa pelatessaan maailman huippumaalivahtien joukkoon ja on ollut sitä myös Brasilian MM-kisoissa.

Luis Suárez, Uruguay

Luis Suárez ratkaisi käytännössä yksin ottelun Englantia vastaan. Liverpool-kärki teki Englannin verkkoon kaksi maalia, jotka siivittivät Uruguayn 2-1-voittoon.

Ja sitten pimeni Suárezin päässä. Hyökkääjä tarrasi hampaillaan kiinni Giorgio Chiellinin olkapäähän ja sai Fifalta massiivisen pelikiellon.

Mamadou Sakho, Ranska

Liverpool-puolustaja Mamadou Sakho pelasi kaikissa Ranskan alkulohkon otteluissa ja oli yksi joukkueensa parhaita pelaajia. Ranska päästi alkulohkossa ainoastaan kaksi maalia, jotka molemmat tulivat Sveitsiä vastaan, kun ottelu oli jo käytännössä ratkennut.

Ranska on ollut kisoissa vakuuttava ja sitä on ollut myös Sakho. Ranskan ja Sakhon todellinen kantti testataan jatkopelien alkaessa.