Valioliiga on vahvistanut ottavansa Brasilian MM-kisoista tutun maalisprayn käyttöönsä. Spraytä tullaan käyttämään kauden jokaisessa ottelussa.

MM-turnauksessa tuomarit käyttivät haihtuvaa spraytä rangaistusalueen lähellä annetuissa vapaapotkuissa. Käytännössä tuomari mittaa pallosta 9,15 metriä lähimpään puolustajaan ja vetää nurmeen viivan, joka katoaa minuutissa.

Argentiinassa ja Brasiliassa keinoa on käytetty jo useamman vuoden ajan vähentämään kinastelua muurin paikasta. Myös Uefa ilmoitti aiemmin ottavansa sprayn käyttöönsä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan otteluissa.

– Olemme Valioliigassa avoimia uudistuksille, jotka kehittävät sarjaamme. Katsottuamme Brasilian MM-turnausta oli selvää, että tuomarit sekä pelaajat molemmat hyötyivät haihtuvasta spraysta, Valioliigan toimitusjohtaja Richard Scudamore kertoi Sky Sportsille.

Toimittajan sana

MM-kisoista tutun Sprayn ottaminen käyttöön Valioliigassa on osoitus siitä, että liigan johtoporrasta kiinnostavat sarjaa kehittävät uudistukset. Keino on todettu jo toimivaksi Etelä-Amerikassa, joten miksei sitä voitaisi käyttää myös Euroopassa. Viime kaudella Valioliiga oli muita Euroopan sarjoja edellä otettuaan maaliviivateknologian käyttöönsä.