BBC:n mukaan Barcelona ja Arsenal ovat päässeet sopuun Thomas Vermaelenin siirtosummasta. Siirtosumma on Britannian yleisradion mukaan 25 miljoonaa euroa. 28-vuotiaan belgialaispuolustajan on vielä sovittava henkilökohtaisista ehdoista ja läpäistävä Barcelonan lääkärintarkastus.

Vermaelen saapui Arsenaliin kesällä 2009 Ajaxista. Belgian maajoukkueen puolustaja kuului alkuvuosinaan Arsenè Wengerin avausmiehistöön, mutta jäi loukkaantumisten ja epätasaisten otteiden myötä arvojärjestyksessä Per Mertesackerin ja Laurent Koscielnyn taakse. Vermaelen pelasi viime kaudella vain 14 Valioliiga-ottelua.

Toimittajan sana

25 miljoonaa euroa on suuri summa Vermaelenista, joka ei mahtunut viime kaudella Arsenalin avaukseen. Belgialaispuolustajan korkeaan hintaan vaikuttaa toki Barcelonan huutava topparin tarve. Ennestään katalonialaisseurasta löytyy keskuspuolustajan paikalle Gerald Piqué, Jérémy Mathieu ja Marc Bartra. Heistä Bartra kärsi kuitenkin viime kaudella paikoitellen epävarmoista otteista.

Vermaelen sopii Barcaan hyvin monipuolisuutensa puolesta. Belgialainen voi pelata topparin lisäksi myös vasemman puolustajan paikalla. Vermaelenin mahdollisen tulon myötä myös Argentiinan MM-joukkueessa loistanut Javier Mascherano pääsisi pelaamaan topparin sijaan omalla paikallaan keskikentän pohjalla.