Southampton on löytänyt paikkaajan Liverpooliin siirtyneelle Dejan Lovrenille. Steaua Bukarestin keskuspuolustaja Florin Gardos siirtyy Saints-paitaan neljän vuoden mittaisella sopimuksella. Southampton ei paljastanut 25-vuotiaan Romanian maajoukkueen siirtosummaa, mutta BBC uskoo summan sijoittuvan 7,4 miljoonan euron paikkeille.

– Tämä on yksi elämäni parhaista päivistä ja suurin askel urallani. Valioliigaan pääseminen on todella suuri mahdollisuus minulle. Southampton pelasi viime vuonna hyvän kauden, joten päätös ei ollut vaikea. Olen saavuttanut nyt unelmani, Gardos kertoi Southamptonin verkkosivuilla.

Gardos edusti Steauaa neljän vuoden ajan. Puolustaja pelasi yhteensä 81 kotimaansa pääsarjan ottelua romanialaisseuran väreissä.

Maajoukkuetasolla Gardos debytoi vuonna 2011 harjoitusottelussa Ukrainaa vastaan. Puolustaja on pelannut kaiken kaikkiaan yhteensä 12 ottelua Romanian maajoukkueen paidassa.

Toimittajan sana

194-senttinen Gardos on oiva korvaaja Lovrenille. Romanialaispuolustaja erottuu edukseen monipuolisuudellaan, sillä hän pystyy pelaamaan topparin lisäksi myös puolustavan keskikenttäpelaajan paikalla. Southamptonissa Gardosille lienee tiedossa suora avauskokoonpanon paikka José Fonten viereltä.