Manchester City-Chelsea

Manchester City aiheutti Chelsealle kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun Valioliigan jättiseurat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Bluesia puri tällä kertaa oma koira Frank Lampard, joka vei maalillaan entiseltä seuraltaan voiton viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Cityn kone lähti alussa käyntiin vierailijoita paremmin. Pallo liikkuikin ensimmäisillä minuuteilla pitkälti isäntien jaloissa. Yhdeksännellä minuutilla David Silvan keskitys löysi Yaya Tourén, mutta norsunluurannikkolainen puski pallon suoraan Thibaut Courtois’n käsiin. Hieman myöhemmin Fernandinho rikkoi Williania varoituksen arvoisesti.

Ensimmäinen puoliaika ei juurikaan tilanteita tarjonnut, mutta puoliskon viimeisen vartin aikana Cityn leiristä Pablo Zabaleta, Touré ja David Silva hankkivat jokainen itselleen varoituksen. Chelsean miehistöstä keltaista näkivät Ramires ja Nemanja Matic.

Toisella puoliajalla ottelun tempo nousi. 56. minuutilla City pelaajista Sergio Agúero laukoi matalana kohti Courtois’aa. Belgialaisvahti pysäytti argentiinalaisen yrityksen hienolla torjunnalla. Hetkeä myöhemmin Chelsea sai vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Césc Fàbregas ampui päin muuria.

Ottelu kääntyi Chelsean komentoon 66. minuutillla, Pablo Zabaletan rikottua Diego Costaa. City-puolustaja ajettiin ulos kentältä toisen varoituksen seurauksena. Blues käytti miesylivoiman lähes välittömästi hyväkseen. Viisi minuuttia ulosajosta Eden Hazard tarjosi oikealta laidalta syötön toiselle puolelle Andre Schürrlelle, joka täräytti pelivälineen voimalla Joe Hartin taakse.

Kymmenen minuuttia Schürrlen osumasta Costalle tarjottiin ratkaisun avaimia, mutta espanjalaisen laukaus kilpistyi tolppaan. Costan epäonistuttua yrityksessään City käytti oman tilaisuutensa hyväkseen. 85. minuutilla James Milner syötti, ja Frank Lampard tälläsi kovan kudin entisen seuransa verkkoon.

Minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Lampard sai vielä tilaisuuden voittomaaliin. Tämän laukauksen Chelsean puolustus onnistui kuitenkin peittämään, joten ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen.

Everton-Crystal Palace

Samaan aikaan pelattiin myös toinen ottelu, missä Crystal Palace yllätti vieraskentällä Evertonin. Toffees aloitti pelin vahvasti siirtymällä jo yhdeksännellä minuutilla johtoon Romelu Lukakun maalilla. Palacen kurssi kääntyi ensimmäisen puoliajan loppupuolella Mile Jedinakin tuotua joukkueen tasoihin rangaistuspotkusta.

Toinen puoliaika olikin Eaglesien hallintaa. Ensin osui Fraizer Campbell pelikellon näyttäessä 54. minuuttia. 69. minuutilla Yannick Bolasie kasvatti vierailijoiden johdon jo kahteen maaliin. Leighton Bainesin osuma rangaistuspotkusta ottelun loppuhetkillä oli lopulta Evertonille laihalohtu, Palacen vietyä pisteet lukemin 2-3.

Valioliiga sunnuntaina klo 18:00

Manchester City-Chelsea 1-1 (0-0)

0-1 Andre Schürrle (71)
1-1 Frank Lampard (85)

Everton-Crystal Palace 2-3 (1-1)

1-0 Romelu Lukaku (9)
1-1 Mile Jedinak Rp (30)
1-2 Fraizer Campbell (54)