Leicester City nappasi sunnuntai-iltapäivänä komean 5-3-voiton Manchester Unitedista. Ottelun ehdoton hahmo oli kotijoukkueen Jamie Vardy, joka viimeisteli yhden maalin, syötti kaksi ja hankki kaksi rangaistuspotkua, joista molemmista Leicester iski maalin.

Unitedin nimekäs hyökkäysosasto otti ohjat kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen tilanne siunaantui Robin van Persielle, jonka Ángel di María vapautti maalintekoon. Kasper Schmeichel kuitenkin torjui erinomaisen vastaantulonsa ansiosta hollantilaisen yrityksen.

13. minuutilla tanskalaisvahti ei enää pystynyt estämään Unitedia. Radamel Falcao karisti vasemmalla laidalla puolustajansa ja keskitti nappipallon takatolpalle. Van Persiellä oli helppo työ puskea pallo ohi Schmeichelin.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Falcao teki juoksullaan tilaa di Maríalle, joka sai pystysyötön Wayne Rooneylta. Komea nosto leijaili Schmeichelin yli maaliin.

Käytännössä seruaavasta hyökkäyksestä Vardy ohitti oikealla laidalla Marcos Rojon ja keskitti päätyrajalta maalille. Korkeimmalle nousi Leonardo Ulloa, joka puski kotijoukkueen maalin päähän.

Toisen puoliskon alussa 3-1-maali oli lähellä. Rooneyn lateraalisyöttö tavoitti Falcaon, joka laukoi puolivolleysta pallon ylärimaan.

57. minuutilla Unitedin kolmas maali näki päivänvalon. Rafaelin hankalan matalan keskityksen Schmeichel vielä selvitti. Irtopalloon ehti van Persie, joka syötti takaviistoon di Maríalle. Argentiinalainen sijoitti matalan pallon kohti takakulmaa, Ander Herrera ohjasi ja peliväline painui Leicester-rysään.

Viitisen minuuttia myöhemmin Vardy onnistui hankkimaan Ketuille rangaistuspotkun. Ensin hyökkääjä taklasi Rafaelin nurin, Rafael ehti uudestaan tilanteeseen ja työnsi tällä kertaa Vardya selkäpuolelta. Numero 9 kaatui helpohkosti, pallo pilkulle ja David Nugentin lapikkaasta maaliin.

Lähes heti perään lukemat olivat yhtäkkiä 3-3. Dean Hammond latasi boksin rajan tuntumasta päin lihamuuria. Pallo Vardyn kautta Esteban Cambiassolle, joka tälläsi pelivälineen ohi David de Gean.

Reilu 10 minuuttia ennen täyttä aikaa hieman aiemmin vaihdosta sisään tullut Juan Mata liukastui. Ritchie de Laet korjasi hedelmän ja syötti Vardyn läpi. Varma sijoitus ohi de Gean, ja Leicester johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Vardy voitti pääpallossa Tyler Blackettin 100-0 ja karkasi maalintekoon. Nuori United-puolustaja ehti vielä tilanteeseen, mutta taklasi Vardyn väärin ottein kentän pintaan – tuloksena suora punainen. Ulloa upotti tilannetta seuranneen pilkun alakulmaan. Maali oli Ulloalle jo viides tällä kaudella.

Toisessa samaan aikaan alkaneessa ottelussa West Brom otti kauden avausvoiton Tottenhamin kustannuksella. White Hart Lanella pelattu ottelu päättyi James Morrisonin osumalla vieraiden 1-0-voittoon. Voitto oli sikäli ansaittu, että Tottenham sai koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti maalia. Spurs kyllä hallitsi palloa reiluin prosentein, mutta maalipaikat kirjattiin WBA:lle 10-7.

Tulosten myötä Leicester nousi kahdeksaan pisteeseen ja ainakin hetkellisesti sarjataulukon kuudennelle sijalle. Tottenham on seitsemässä ja United viidessä pisteessä. Myös West Brom nousi viiteen pisteeseen. Sarjaa johtaa ottelun vähemmän pelannut Chelsea, joka on voittanut kaikki neljä otteluaan.

Toimittajan sana

Olipa kaksijakoinen ottelu. Alussa näytti siltä, että United menisi helposti menojaan. Vierasjoukkue johti kahdesti kahdella maalilla. Molemmilla kerroilla Vardy auttoi henkilökohtaisilla suorituksillaan Leicesterin takaisin mukaan peliin. Lopulta Vardy nousi Unitedin pahimmaksi peikoksi. Maali ja neljä maalisyöttöä (joista kaksi hankittuja rankkareita). Harva pystyy noin jäätävään suoritukseen.

Korjaus klo 17:34. Juan Mata ei suinkaan loukkaantunut. Espanjalainen siis liukastui, ja de Laet nappasi pallon itselleen.