Arsenal oli kauden toisessa Mestarien liiga -ottelussaan täysin ylivoimainen, kun Emiratesille saapui vierailulle Galatasaray. Tykkimiehet murskasivat turkkilaisseuran selvin 4-1-lukemin. Lontoolaisten sankari oli hattutempussa onnistunut Danny Welbeck.

Arsenal hallitsi pelitapahtumia alusta lähtien. Ensimmäisen maalinsa Tykkimiehet tekivät 22. peliminuutilla. Alexis Sánchez tarjosi tarkan syötön keskustaan Welbeckille, joka viimeisteli pallon Fernando Musleran taakse. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Welbeck vapautui läpiajoon Galatasarayn puolustuksen nukahdettua pahemman kerran. Englantilaispelaaja käytti tilaisuuden hyväkseen, ja iski illan toisen osumansa turkkilaisten verkkoon.

Arsenalin vyöry tuotti ennen taukoa vielä yhden maalin. 41. minuutilla Galatasarayn puolustuksessa olivat jälleen avoimet ovet. Mesut Özil sai antaa kaikessa rauhassa syötön rangaistusalueen sisälle leikanneelle Sánchezille, joka sijoitti laukauksensa kylmänviileästi Musleran vartioiman maalin oikeaan takakulmaan.

Toisen puoliajan alussa Welbeck kruunasi iltansa hattutemppuun. Arsenal-pelaaja oli jälleen jätetty vapaaksi vaaravyöhykkeelle, joten englantilaisella oli helppo työ sijoittaa peliväline kolmannen kerran Galatasarayn maaliverkkoon. Tilanne oli tässä vaiheessa jo 4-0 Arsenalille.

Pienen takaiskun Tykkimiehet kokivat 60. minuutilla. Wojciech Szczesny syöksyi punaisen kortin arvoisesti Burak Yilmazin päälle, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku Galatasaraylle. Puolalaisvahdin ulosajon seurauksena David Ospina vaihdettiin kentälle hoitamaan torjuntavastuun lopun ottelun ajan. Yilmaz taas asettui itse ampumaan rangaistuspotkua. Turkkilaishyökkääjä upotti laukauksensa Arsenal-maaliin oikeaan nurkkaan kaventaen lukemat 4-1:een.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Galatasaray sai vielä hieman painetta Arsenalin maalille. 80. minuutilla Yilmaz puski uhkaavasti kohti Arsenal-maalia, mutta Ospina torjui pallon päätyrajasta yli. Kolme minuuttia myöhemmin kolumbialaisvahti esitti toisen paraatipelastuksen pysäytettyään jalallaan Hamit Altintopin laukauksen. Arsenalille siis täysi pistepotti lukemin 4-1.

Lohko D:n toisessa ottelussa Borussia Dortmund nollasi vieraissa Anderlechtin. Dortmundin 0-3-voittoon päättyneen kamppailun hahmo oli kahdesti osunut Adrián Ramos. Saksalaisten ensimmäisen maalin viimeisteli Ciro Immobile.

Toimittajan sana

Arsenal näytti kaapin paikan heti kättelyssä. Galatasaray ei pystynyt juuri mitenkään vastaamaan Tykkimiesten ylivoimaan, ja varsinkin turkkilaisten puolustuslinja oli aivan sekaisin. Yksilöistä tämän illan ehdoton hahmo oli Welbeck. Entinen Manchester United -kärki löysi tiensä lähes aina huippupaikkaan ja keräsi itselleen hattutempun. Kolmen maalin ilta on harvinaista herkkua Welbeckille, sillä Unitedissa niitä ei ollut yhtäkään.

Voiton myötä Arsenal on tiukasti kiinni lohkon toisessa jatkopaikassa. Kärkipaikkaa pitää edelleen hallussaan toisen voittonsa Anderlechtista napannut Borussia Dortmund.