Partizan Belgrad on saanut Uefalta sakot kannattajiensa käytöksestä viime kuussa pelatussa Eurooppa-liigan avauksessa Tottenhamia vastaan. Serbialaisseuran kannattajat heiluttivat katsomossa juutalaisvastaista banneria, joka imitoi BBC:n komediasarjan Only Fools and Horsesin logoa.

– Rasismia vastaan taisteleminen on meille tärkeää. Taistelu on edennyt nyt seuraavalle tasolle, mikä on johtanut tiukempiin rangaistuksiin, Uefa kertoi BBC:lle.

Partizan joutuu myös pelaamaan seuraaavan kotiottelunsa Besiktasia vastaan osittain tyhjälle katsomolle. Belgradilaisseura joutuu sulkemaan koko K-katsomo-osansa, minkä lisäksi Uefa mätkäisi joukkueelle 40000 euron sakot.

Toimittajan sana

Hienoa, että Uefa on alkanut koventamaan rangaistuksia rasistisesta käytöksestä. Kannattajien tempauksesta oli Partizanille paljon haittaa, sillä 40000 euron sakot ovat suuri summa belgradilaisseuralle. Myös osittain tyhjälle yleisölle pelaaminen Besiktasia vastaan vähentää joukkueen kotietua. Jospa tämä rangaistus herättäisi Partizanin valvomaan kannattajiensa hölmöyksiä.