Englannin alle 21-vuotiaiden joukkue selvitti tiensä EM-turnaukseen voitettuaan nousukarsintojen toisessa osaottelussa Kroatian. The Three Lionsin avausmaali syntyi yhdeksännellä minuutilla, kun Liam Moore ohjasi Tom Carrollin kulmapotkun Kroatian maaliverkkoon. Marko Livaja toi Kroatian 38. peliminuutilla tasoihin.

Englannin sankariksi nousi toisella puoliajalla Derbyn keskikenttäpelaaja Will Hughes, joka tälläsi joukkueen voittomaalin 73. peliminuuteilla. Three Lions voitti siis ottelun lukemin 1-2 ja hoidettuaan ensimmäisen osan kotonaan vastaavin lukemin eteni EM-turnaukseen yhteismaalein 2-4.

– Olen eniten tyytyväinen siihen, millä tavalla pelasimme.15 minuuttia ennen puoliaikaa olimme hieman passiivisia, koska luulimme yhden maalin riittävän. Se ei olisi koskaan ollut tarpeeksi. Meidän täytyi prässätä korkeammalta, jotta pystyisimme pitämään pallon ylhäällä ja tehdäksemme toisen maalin, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate kommentoi ottelun jälkeen.

Toimittajan sana

EM-kisoihin selviytyminen oli Englannilta hieno saavutus, sillä kaikille suurmaille kisapaikkaa ei irronnut. Normaaleista menestyjistä Hollanti, Espanja ja Ranska karsiutuivat kaikki lopputurnauksesta.

Näiden maiden pudottua pois myös Englannin mahdollisuudet menestyä paranivat. Three Lionsien miehistöstä useammalta löytyy jo runsaasti kokemusta Valioliigatasolta, joten materiaalista ei pitäisi jäädä kiinni. Kaikki mahdollisuudet mitaliin löytyvät, ja toivottavasti myös joukkue menestyy.