Ryan Giggsin hallussa pitämä maailmanennätys voitoissa samassa seurassa on rikottu. Sao Paulon pitkäaikainen maalivahti Rogerio Ceni nappasi maanantaina uransa 590 voiton brasilialaisseuran paidassa. 41-vuotias brassi on edustanut joukkuetta jo 22-vuoden ajan.

Ceni oli jo ennestään ennätysmies. Brassi pitää hallussaan maalivahtien maaliennätystä ja samassa seurassa pelattujen ottelujen ennätystä. Lisäksi Ceni on pelannut eniten otteluita kapteenina.

Nykyisen Louis van Gaalin apuvalmentajana Unitedissa työskentelevä Giggs päätti pelaajauransa viime keväänä. Walesilainen voitti 24-vuoden aikana yhteensä 589 ottelua Red Devils -paidassa.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Ennätykset eivät kestä ikuisesti. Giggs piti voittoennätystä näinkin pitkään hallussa, koska walesilainen edusti koko ammattilaisuransa Manchester Unitedin tasoista seuraa. Lisäksi keskikenttäpelaaja päätti uransa vasta viime keväänä.

Ceni taas ei ole ikinä lähtenyt Brasiliasta. Sao Paulo on ollut jo kymmenien vuosien ajan maan pääsarjan kovimpia seuroja, joten voittoja on tullut. Sopiikin ihmetellä, miten Cenin tasoinen maalivahti ei ole koskaan pelannut urallaan Euroopassa. Joka tapauksessa brassi on seurauskollisuudeltaan Giggsin tavoin poikkeuksellinen tapaus.