Valioliiga-lauantai tarjosi useita mielenkiintoisia otteluita. Chelsea ja Southampton jatkoivat. Arsenal voitti sarjajumbon, ja Stoke tasasi pisteet West Hamin kanssa. Kierroksen erikoisin maali nähtiin Saintsin Victor Wanyamalta, joka roikotti lähes puolesta kentästä pallon verkkoon.

Chelsea takaisin voittokantaan

Chelsea dominoi mielin määrin ensimmäistä puoliaikaa. Kuparinen rikkoutui puolen tunnin pelin jälkeen. Cesc Fàbregas kuljetti kohti maalia ja jakoi pallon boksin oikeaan laitaan. Oscar laukoi suoraan syötöstä takanurkkaan. Maalisyöttö oli Fàbregasille jo kauden yhdeksäs. Määrä on sama, johon Mesut Özil pystyi koko viime kauden aikana.

QPR nousi yllättäen tunnin pelin jälkeen tasoihin. Nopea hyökkäys pelattiin oikeaan laitaan, josta tulleen kudin Thibaut Courtois torjui boksin rajalle. Leroy Fer tälläsi suoraan ilmasta, ja Charlie Austin lirutti tyylikkään ohjauksen alakulmaan. Maali oli Austinille jo kauden viides. QPR ei saanut kovin kauan nauttia tasatilanteesta. 13 minuuttia Austinin maalin jälkeen Eden Hazard viimeisteli pilkulta lukemat 2-1:een. Eduardo Vargasin rike Hazardia kohtaan ei ollut erityisen suuri, mutta tällä kertaa pallo pilkullle ja siitä maaliin.

Voitto oli siinä mielessä täysin ansaittu, että QPR sai koko ottelussa vain yhden laukauksen kohti maalia Chelsean kahdeksaa vastaan. Voiton myötä Chelsea pysyy Valioliigan kärjessä neljän pisteen erolla Southamptoniin. QPR jatkaa urakkaansa sarjan toiseksi viimeisenä.

Wanyama upotti Hullin 40 metristä

Hull Cityn ja Southamptonin välinen ottelu sai kotijoukkueen kannalta painajaismaisen alun. Kolmannella peliminuutilla puolustaja palautti turhan hiljaisen maalivahti Eldin Jakupovicille, jonka paniikkipurku tuli keskialueelle suoraan Wanyamalle. Kenialainen kiitti ja niittasi vastapallon noin 40 metristä tyhjään maliin. Hyvässä maalivireessä olevalle Wanyamalle osuma oli jo kolmas viimeiseen kuuteen peliin. Maali jäi myös ottelun ainoaksi.

Voitto tuli Hullin avustamana, mutta mitä sitten. Saints porskuttaa edelleen sarjataulukon kakkospaikalla. Ero Chelseaan pysyi neljässä pisteessä, mutta takaa-ajajatkaan eivät pääse tämän kierroksen päätteeksi yhtään lähemmäs.

Stoke ja West Ham tasuriin – Valencialta upea syöksypusku

Neljäntenä ennen tätä kierrosta ollut West Ham matkusti Stoken vieraaksi Britannia Stadiumille. Stoke oli tyly isäntä ja hallitsi etenkin ensimmäistä puoliskoa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen syntynyt maali oli sitä vanhaa Tony Pulisin Stokea. Geoff Cameron heitti pitkän rajaheiton, jonka Hammers-puolustus purki takaisin Cameronille. Pallo korkeana takaisin boksiin. Victor Moses meni pääpalloon, ja peliväline pyöri hetken aikaa flipperin lailla. Lopulta Moses liukui pallon maaliviivan yli.

55. minuutilla Stoke lisäsi johtoaan. Jon Walters höynäytti oikealla laidalla kotijoukkueen puolustajaa ja keskitti etutolpalle. Mame Diouf tuli oikea-aikaisesti tilanteeseen ja puski pallon ohi Adriánin.

West Hamin takaa-ajo alkoi viisi minuuttia myöhemmin. Stewart Downingin huikea keskitys oikealta laidalta liiteli sopivasti Stoke-puolustajien ulottumattomiin. Taka-alueelta vauhdilla tullut Enner Valencia heittäytyi ja iski komealla syöksypuskulla kavennuksen. Kavennukseen syötön tarjoillut Downing viimeisteli itse tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta 73. minuutilla.

West Hamin kolmen ottelun voittoputki meni poikki, mutta nousu kahden maalin tappioasemasta tyydyttänee. Hammersin sijoitus putosi yhden pykälän, tosin kolmospaikka on edelleen vain paremman maalieron päässä.

Arsenal ratkaisi toisella puoliskolla

Arsenalin ja sarjajumbo Burnleyn välinen ottelu pysyi pitkään maalittomana. Lopulta 70. minuutilla Callum Chambers antoi oikealta laidalta keskityksen, ja Alexis Sánchez puski parin puolustajan välistä lukemat 1-0:aan. Kaksi minuuttia myöhemmin Arsenalin kulmapotku muuttui Burnleyn maalin edessä flipperiksi. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Chambers, joka lapioi pallon rysään. Vielä lisäajalla Kieran Gibbsin keskitys vasemmalta laidalta löysi maalilta Alexisin, joka taiteli illan toisen osumansa.

Vaikka Arsenal onnistui avaamaan maalihanat vasta 20 minuuttia ennen loppuvihellystä, peli oli täysin Tykkimiesten. Arsenal voitti maalipaikat murskaavasti 32-6. Arsenal nosti maalieroaan sen verran, että joukkue nousi sarjataulukossa yhden pykälän neljänneksi. Burnleylle Valioliiga on osoittautumassa liian vaativaksi sarjaksi. Joukkue jatkaa viimeisenä onnettomalla neljän pisteen saaliillaan.

West Bromille voitto omalla maalilla

West Bromwich nappasi täydet pisteet Leicesterin vieraana. Ottelun ainoa osuma nähtiin heti toisen puoliajan alussa. WBA hyökkäsi vasemmalta, mistä pallo keskitettiin maalille. Leicester-puolustaja syöksyi päineen palloon ja yritti purkaa. Peliväline osui maalia kohti juokseneeseen Esteban Cambiassoon ja pomppi omaan verkkoon. Voiton myötä West Brom harppasi sarjataulukossa monta sijaa ylöspäin 10:nneksi. Joukkue on kerännyt 10 pelistä 13 pistettä. Leicester sen sijaan jatkaa yhdeksällä pisteellä 17:ntenä.

Evertonin ja Swansean välisessä ottelussa ei maaleja nähty. Everton hallitsi palloa peräti 67-prosenttisesti ja voitti maalipaikat lukemin 17-8. Siitä huolimatta pelissä nähtiin vain kolme laukausta kohti maalia. Kaikki lähtivät Everton-pelaajien lapikkaista. Ottelun ainoa merkittävä tilastomerkintä meni sentään Swansealle. Jonjo Shelvey otti 24. minuutilla ensimmäisen varoituksen ja 72. minuutilla toisen, joten keskikenttäpelaaja pääsi aikaiseen suihkuun.

Tasapelipisteen myötä Swansea jatkaa kuudentena ja Everton yhdeksäntenä. Swansealla on kasassa 15 pinnaa ja Evertonilla 13.