Mestaruussarjassa Watford onnistui katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa hakemalla näytöstyyliin 0-5-vierasvoiton Fulhamin kustannuksella. Kärkijoukkueista Derby, Ipswich, Bournemouth ja Middlesbrough ottivat myös voitot.

Fulham-Watford

Watford oli ajautunut neljän ottelun tappioputkeen ennen Fulham-ottelua. Derby oli kerennyt repimään piste-eron The Hornetsiin nähden jo kuuteen pisteeseen, joten tappioputki oli yksinkertaisesti saatava poikki. Ja niinhän siinä myös kävi.

Fulham oli täysi vastaantulija vierasjoukkueen hakiessa 0-5-vierasvoiton Craven Cottagelta. Troy Deeney oli vieraiden sankari hänen iskettyä hattutempun. Ottelun hienoimmasta maalista vastasi Almen Abdi, jonka vastustamaton laukaus painui Fulhamin maalin takaylänurkkaan.

Fulhamin kausi on ollut toistaiseksi suuri pettymys. Joukkue majailee sarjataulukossa sijalla 18. Eroa ensimmäisellä putoajan paikalla olevaan Brightoniin on neljä pistettä.

Wolves-Bournemouth

Yksi syksyn positiivisimmista yllättäjistä on ehdottomasti Bournemouth. Joukkue on hävinnyt edellisen kerran syyskuun loppupuolella sarjakärki Derbylle. Alku näytti heikolta Wolvesia vastaan, mutta hyvässä vireessä oleva Bournemouth käänsi ottelun edukseen 1-2-lukemin. Wolves on hävinnyt nyt kuusi ottelua peräjälkeen.

Sunderlandista Wolvesissa lainalla pelaava Danny Graham vei kotijoukkueen johtoon ennen taukovihellystä tarkalla puskullaan. Ottelun käännekohdaksi muodostui Wolves-pelaaja Rajiv van La Parran törkeä kyynärpäätaklaus Bournemouth-puolustaja Steve Cookia kasvoihin. Van La Parra sai tempustaan ansaitusti suoran punaisen kortin.

Harry Arter tasoitti ottelun 73. peliminuutilla tarkalla vasemman jalan laukauksella. Bournemouth iski voittomaalin viittä minuuttia ennen täyttä aikaa. Pallo pyöri flipperin kaltaisesti Wolves-maalin edustalla, ja pallo ajautui Matt Ritchielle, joka tälläsi Bournemouthille 1-2-voittolukemat.

Lisäajalla nähtiin vielä toinen ulosajo. Wolvesin Matt Doherty taklasi nappulat edellä Brett Pitmania ja sai taklauksestaan ansaitusti suoran punaisen kortin.

Sarjatilanne

Derby jatkaa Mestaruussarjan keulilla otettuaan 3-0-kotivoiton Sami Hyypiän Brightonista. Hyypiän työpaikka lienee vaakalaudalla, sillä Brighton on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden Mestaruussarjan ottelun elokuun jälkeen.

Sarjan kärkipäässä on todella tasaista. Ipswich pelasi jo seitsemännen tappiottoman ottelun putkeen, ja on ainoastaan pisteen päässä Derbystä. Ipswich-hyökkääjä Daryl Murphy nousi maalintekijätilaston ykköseksi tehtyään kaksi maalia Leedsin verkkoon. Bournemouth ja Middlesbrough ovat puolestaan pisteen päässä Ipswichistä.

Blackpool jatkaa sarjan jumbona, vaikka joukkue onnistuikin ottamaan 1-0-voiton Birminghamin kustannuksella. Blackpoolilla on matkaa putoamisviivan yläpuolelle kahdeksan pistettä.

Mestaruussarjan 20. ottelukierros

Fulham-Watford 0-5
Wolves-Bournemouth 1-2
Wigan-Norwich 0-1
Reading-Bolton 0-0
Nottingham-Charlton 1-1
Millwall-Middlesbrough 1-5
Ipswich-Leeds 4-1
Huddersfield-Brentford 2-1
Derby-Brighton 3-0
Cardiff-Rotherham 0-0
Blackpool-Birmingham 1-0
Blackburn-Sheffield Wednesday 1-2