FA Cupin kolmannen kierroksen ottelut käynnistyivät tänään Valioliiga-seurojen osalta hyvin. West Bromwich ja Swansea murskasivat tiensä jatkoon. Ainoassa Valioliigan sisäisessä taistossa taas Leicester pudotti Newcastlen laulukuoroon.

Alasarjaseurat tylysti ulos – Berahino takoi neljä maalia

Alasarjaseura Blyth Spartansin tie FA Cupissa katkesi kotiotteluun Birminghamia vastaan. Spartans johti kippari Robert Dalen kahdella osumalla ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0.

Toisella puoliajalla kaikki kuitenkin muuttui. Kahden maalin johto kääntyi kuudessa minuutissa 2-3-tappioksi ja Birmingham otti kuskin paikan. Vierailijoiden tasoituksen ja johtomaalin viimeisteli molemmat Wes Thomas. Blyth ei johtonsa menetettyään toipunut järkytyksestä. Birmingham eteni siis jatkoon lukemin 2-3.

Tony Pulisin debyytti West Bromwichin peräsimessä oli murskaava. Alasarjaseura Gateshead kaatui Hawthornsilla peräti 7-0. Pulis nimesi otteluun varsin nimivahvan miehistön ja Baggiesin sankariksi nousi neljä maalia viimeistellyt Saido Berahino. Isäntien muista osumista vastasivat Victor Anichebe, James Morrison ja Chris Brunt.

Myös Southportin tie tyssäsi kolmanteen kierrokseen. Derby County eteni jatkoon lukemin 1-0. Pässit olivat lähellä joutua uusintaotteluun, mutta Chris Martinin lisäajan rangaistuspotku pelasti heidät siltä ekstratyöltä.

Valioliiga-seuroista myös Leicester ja Swansea jatkossa

Leicester eteni neljännelle kierroksella nollattuaan kotonaan Newcastlen. Kettujen voittomaaliksi jäänen osuman puski ensimmäisen puoliskon lopussa Leonardo Ulloa. Leicester siis jatkoon 1-0-lukemin.

Swansealle kolmannelta kierrokselta jatkoonpääsy ei tuottanut suurempia vaikeuksia. Tranmere jäi jyrän alle 2-6 lukemin. Swansien murskajaisissa eniten maaleja iski kahdesti osunut Bafétimbi Gomis.