FA Cupin kolmannen kierroksen sunnuntain viiden otteluissa ei yllätyksiä lieemmin nähty. Valioliiga-joukkueista odotetusti jatkoon kampesivat Aston Villa. Manchesterin seurat, Stoke ja Chelsea. Sen sijaan Southamptonilla on edessä uusintaottelu.

Stokella ja Cityllä vaikeuksia

Stoken tie oli lähellä päättyä FA Cupissa kolmannelle kierrokselle, kun Britannia Stadiumille vieraaksi saapui Englannin viidenneksi ylimmällä sarjatasolla pelaava Wrexham. Walesilaisseura tarrasi 73. minuutilla hetkeksi kiinni jatkopaikkaan Mark Carringtonin lauottua vierailijat yllätysjohtoon. Marko Arnautovicin tasoitus käänsi kuitenkin pelin seitsemän minuuttia myöhemmin takaisin Stokelle.

Tasoituksen jälkeen Potters otti takaisin kuskin paikan. Loppuminuuteilla Steven Ireland osui kahdesti ja isäntien jatkopaikka oli turvattu. Stoke neljännelle kierroksella lukemin 3-1.

Myös Cityn jatkopaikka oli kovan työn takana. Sheffield Wednesday kaatui niukasti lisäajan voittomaalilla lukemin 2-1. Citizensien molemmat osumat viimeisteli James Milner.

Southampton uusintaotteluun – Manchester United rutiinivoitolla jatkoon

Valioliigassa positiivisen syyskauden pelanneen Southamptonin taival FA Cupissa ei alkanut yhtä ruusuisesti. Mestaruussarjassa kärkisijoista taisteleva Ipswich pakotti Saintsit uusintaotteluun hakemalla vieraista 1-1-tasatuloksen. Southamptonin ainoasta maalista vastasi 33. minuutilla Morgan Schneiderlin.

Manchester United ei antanut toista kertaa yllättää itseään. Elokuussa MK Donsia vastaan Liigacupissa pudonnut suurseura nollasi Yeovilin vieraissa rutiinilla ja marssi jatkoon 0-2-lukemin. Unitedilla maalinteossa onnistuivat Ander Herrera ja loukkaantumisestaan toipunut Ángel di María.

Chelsea jätti Watfordin maaleitta – Aston Villalle niukka voitto

Aston Villan jatkopaikkaa saatiin jännittää viimeisille minuuteille saakka. Villains nyhjäsi pitkään Blackpoolin kanssa maalittomana. Vasta Christian Benteken voittomaali kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä sai Villa Parkin huokaisemaan helpotuksesta. Villa siis jatkoon lukemin 1-0.

Chelsean esitys kolmannella kierroksella oli odotetun vahva. Blues jyräsi Wartfordin yli 3-0-lukemin. Toisen maalinsa sinisten paidassa ottelussa iski 21-vuotias ranskalaispuolustaja Kurt Zouma. Chelsean leirissä myös maalasivat Willian ja Loic Rémy.