FA Cupin viidennen kierroksen sunnuntain ottelut olivat kotijoukkueiden juhlaa. Aston Villa kukisti Leicesterin ja Arsenal antoi Mestarussarjan sarjakärjelle Middlesbrough’lle oppitunnin Valioliigan tasosta. Sen sijaan Sunderlandin tie päättyi Bradfordin vieraana 2-0-tappioon.

Aston Villa-Leicester

Sunnuntain avauskamppailussa Aston Villa upotti kotikentällään Leicesterin. Maalittoman avausjakson jälkeen tuoreen managerin Tim Sherwoodin palopuhe herätti joukkueen ja Villains marssi viidennelle kierrokselle 2-1-lukemin. Kentän laidalla Sherwoodia ei kuitenkaan vielä tänään nähty vaan vastuuvalmentajana toimi Scott Marshall.

Villan maalihanat aukesivat hieman ennen viimeisen kaksikymppisen alkua Leandro Bacunan kierteisen laukauksen ohitettua Mark Schwarzerin. Lopullinen niitti syntyi 89. minuutilla Scott Sinclairin iskettyä avausmaalinsa isäntien paidassa. Leicesterin tammikuun kroattihankinta Andrej Kramaric kavensi vielä lisäajalla, mutta se oli laiha lohtu.

Bradford-Sunderland

Chelsean edellisellä kierroksella sensaatiomaisesti pudottanut Bradford otti viidennellä kierroksella toisen Valioliiga-joukkueen päänahan. Sunderland jäi Valley Paradella Bantamsien alle ja Ykkösliiga-joukkue eteni puolivälieriin nollapelillä.

Sunderlandin ote pelistä katosi jo ensimmäisilä minuuteilla John O’Shean sählättyä pallon omaan maaliin. Bradford otti irlantilaisen virheen myötä kuskin paikan ja lopullisen ratkaisun iski 61. minuutilla John Stead. 2-0 osuman myötä Stead on maalannut jokaisessa tämän kauden FA Cupin ottelussa. Enempää maaleja ei nähty ja Bradford otti jatkopaikan lukemin 2-0.

Arsenal-Middlesbrough

Sunnuntain viimeisessä kamppailussa Arsenal pudotti Mestaruussarjaa johtavan Middlesbrough’n laulukuoroon. Tykkimiehet dominoi pelitapahtumia läpi ottelun ja jatkopaikka irtosi helpoin 2-0-numeroin.

Arsenalin hahmo ottelussa oli kahdesti tällännyt ranskalaiskolossi Olivier Giroud. Erityisen upea osuma oli Giroud’n toinen, missä hyökkääjä pamautti suoraan Alexis Sánchezin kulmapotkusta kanuunansa kauniisti oikeaan takanurkkaan.

Korjaus 15.2.2015 19:15 Giroud teki kaksi maalia.