Kauden 2014-15 FA Cup on edennyt puolivälierävaiheeseen. Neljännesvälierien puhutuimmaksi aiheeksi nousi Manchester Unitedille tuomittu rangaistuspotku, mikä jakoi jalkapalloa seuraavan maailman mielipiteet.

Neljännesvälierissä riitti toki muitakin puheenaiheita. Valioliiga-seurat saivat jälleen todeta turnauksen yllätyksellisyyden.

Bradford lähetti Sunderlandin laulukuoroon

Ykkösliigan Bradford jatkoi hienoa taivaltaan FA Cupissa. Tällä kertaa piskuisen seuran taistelutahdon edessä joutui nöyrtymään Sunderland. Kotijoukkue oli Valley Paraden perunapellolta muistuttaneella nurmella vahvempi 2-0-lukemin.

Sunderland sai otteluun heikon alun, kun John O’Shea ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. 4. kierroksella sensaatiomaisesti 4-2-luvuin Chelsean pudottanut joukkue varmisteli jatkopaikkaansa Jon Steadin osumalla. Sunderlandissakin urallaan pelannut Stead on iskenyt tämän vuoden FA Cupissa maalin jokaisella ottelukierroksella.

Bradfordin ja Sunderlandin ottelu kuvastaa allekirjoittaneelle FA Cupia parhaimmillaan. Bradford-puolustaja Rory McArdlen selässä ei pelinumeroa tai nimeä nähty, kun ainut oma pelipaita oli tahriintunut vereen päähän tulleen iskun seurauksena.

Ideyen maalivainu löytyi – West Brom nöyryytti West Hamia

Flopiksi leimattu Baggies-hyökkääjä Brown Ideye on löytänyt vireen Tony Pulisin alaisuudessa. Seuran ennätysostos on viimeistellyt kolmeen edelliseen otteluun neljä maalia. West Hamin verkkoon nigerialainen osui kahdesti Baggiesin 4-0-kotivoitossa.

Ideyen pelaamisesta huokuu itsevarmuus. Videolla ajassa 1:24 Ideye vie Hammersin Kevin Nolania, kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Nigerialaiskärki näytti kokevan vääryyttä tilanteessa, josta ei lopulta rangaistuspotkua vihelletty.

Joshua King puhkoi Stoke-puolustuksen kolmesti

Peter Crouchin iskemä avausmaali oli Stokelle lopulta laiha lohtu, kun Mestaruussarjan Blackburn takoi kotikentällään 4-1-voittolukemat. Kotijoukkueen sankariksi nousi 23-vuotias Joshua King, joka viimeisteli ottelussa hattutempun.

Pelin luonne muuttui juuri ennen taukovihellystä Geoff Cameronin saatua punaisen kortin. Tuomiosta voidaan olla kahta mieltä, sillä osa erotuomareista olisi varmasti päästänyt jenkkipuolustajan tilanteesta pelkällä varoituksella.

King oli liian vikkelä miehen alivoimalla pelanneelle Stoke-puolustukselle. Ensimmäisellä puoliajalla päällään tasoitusmaalin nikannut King karkasi toisella puoliajalla kahdesti Stoke-puolustukselta ja vei Blackburnin turnauksen puolivälieriin.