Arsenal koki Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella shokkitappion hävittyään kotikentällään AS Monacolle. Ranskalaisseura teki tiiviillä puolustuspelillään Tykkimiesten oloista äärimmäisen hankalat ja lähtee toiseen osaan kolme arvokasta vierasmaalia taskussaan.

Tappiosta entistä karvaaman teki se, että sen aiheutti Arsenal-manageri Arsène Wengerin entinen seura. Wenger luotsasi Monacoa varhaisina valmennusvuosinaan. Nyt Arsenal tarvitsee Ranskasta vähintään 0-3-voiton selvitäkseen puolivälieriin.

Ottelu lähti käyntiin odotetun verkkaisesti. Pallonhallinta oli ensimmäiset minuutit selkeästi Arsenalilla. Sen vaarallisempia tilanteita Tykkimiehet ei saanut kuitenkaan aikaiseksi. Yhdeksännellä minuutilla Kieran Gibbs haki keskityksellään Danny Welbeckiä, mutta Monaco-vahti Danijel Subasic sai näppinsä väliin.

Hallinnasta huolimatta Arsenal ei saanut ensimmäiseen 30. minuuttiseen yhtäkään laukausta maalia kohti. Koska Tykkimiehille ei maistunut Monaco rankaisi kovalla kädellä. Geoffrey Kondogbian upea laukaus pamahti noin 30 metristä keskelle lontoolaisten maalia. David Ospinalle ei jäänyt mitään saumoja torjua ranskalaisen laukauksen muutettua suuntaa Arsenal-puolustaja Per Mertesackerista.

Arsenal sai kaksi minuuttia myöhemmin tilaisuuden tasoitukseen. Olivier Giroud tyri kuitenkin pahemman kerran ja puski pallon lähietäisyydeltä yli maalin. Tauolle mentiin Monacon 0-1-johdossa.

Toinen jakson alussa Arsenal haki kuumeisesti tasoitusta. 53. minuutilla karmaiseva pallonmenetys keskialueella tarjosi kuitenkin vierailijoille avaimet toiseen osumaan. Anthony Martial riisti pelivälineen Mertesackerilta ja jatkoi vähän aikaa laitaa pitkin juostuaan syötön Berbatoville. Bulgarialaishyökkääjä pääsi nokikkain Ospinan kanssa ja täräytti vetonsa Arsenal-maalin vasempaan nurkkaan.

Kahden maalin takaa-ajoasemaan joutunut Arsène Wenger reagoi pian takaiskuihin vaihdolla. Giroud ulos, ja Theo Walcott sisään. 64. minuutilla Walcottille tarjoutui tilanne kavennukseen. Englantilaislaituri pääsi nokikkain Subasicin kanssa, mutta kroaatti veti isäntien harmiksi pidemmän korren.

Vaisuhkon kaksikymppisen jälkeen peli heräsi Alex Oxlade Chamberlainin kavennuksen myötä uudelleen henkiin lisäajalla. Monacon purkupallo epäonnistui ja englantilaislaituri pääsi pommittamaan boksin takaa kovan kudin oikeaan takanurkkaan.

Juuri kun näytti, että Arsenal pääsisi Ranskaan edes hiukan suotuisammissa asemissa Monaco rokotti vielä kerran. Lisäajan viimeisellä minuutilla Oxlade-Chamberlain menetti pallon kohtalokkaasti Bernando Silvalle, joka vapautti välittömästi Yannick Ferreyran läpiajoon. Ferreyra kiitti joukkuekaveriaan hyvästä tarjoilusta sijoittamalla ison 1-3-osuman Arsenal-maalin vasempaan alanurkkaan.

Lisämaaleja ei nähty, joten Monacolle tärkeä vierasvoitto lukemin 1-3.

Mestarien liiga keskiviikkona

Arsenal-Monaco 1-3 (0-1)

0-1 Geoffrey Kondogbia (38.)
0-2 Dimitar Berbatov (53.)
1-2 Alex Oxlade-Chamberlain (90+1.)
1-3 Yannick Ferreyra (90+4.)

Bayer Leverkusen-Atlético Madrid 1-0 (0-0)

1-0 Hakan Calhanoglu (57.)