Valioliiga.com tarjoaa lukijoilleen jatkossa jokaisen kuukauden päätteeksi Kuukauden joukkue -nimellä kulkevan juttusarjan. Tuomme juttusarjassa esiin kuukauden aikana edukseen esiintyneitä pelaajia.

Helmikuun joukkueessa on otettu huomioon myös maaliskuun 1. päivänä pelatut ottelut. Kokoonpano on muotoa 4-3-3.

Maalivahti

Ben Foster, West Bromwich

Tony Pulisin pelitapa tunnetaan tiiviistä puolustuspelaamisestaan, mikä on näkynyt nopealla aikavälillä Baggiesin otteissa. West Brom päästi helmikuussa vähiten maaleja Valioliigassa. Ben Foster toimi Baggies-puolustuksen viimeisenä lukkona hienon helmikuun aikana. West Bromin maalivahti 31-vuotias Foster piti maalinsa puhtaana kolmesti neljässä Valioliigan ottelussa.

Puolustus

Branislav Ivanovic, Chelsea

Serbipuolustaja Branislav Ivanovicin helmikuu oli kerrassaan upea. Laitapuolustaja oli lopulta lontoolaisseuran tärkein yksittäinen lenkki. Ivanovic iski kaksi maalia kolmeen Valioliiga-otteluun helmikuussa. Serbialaisen avut hyökkäyssuuntaan tunnetaan erittäin vahvoina.

Martin Skrtel, Liverpool

Liverpool-puolustuksen johtohahmo Martin Skrtel pelasi upean helmikuun. Määrätietoisesti Reds-puolustusta johtava slovakialainen pelasi täydet minuutit jokaisessa Liverpoolin neljässä ottelussa. Liverpool voitti neljästä Valioliiga-ottelustaan kolme. Skrtel blokkasi eniten laukauksia (8) Valioliiga-pelaajista helmikuun otteluiden aikana.

Ashley Williams, Swansea

Swansea-kapteeni Ashley Williams jatkoi vahvaa kauttaan myös helmikuussa. Walesilaisseura voitti viidestä Valioliiga-ottelustaan kolme. Voitoista kirkkaimpina loistivat vierasvoitto Southamptonia vastaan ja kotivoitto Manchester Unitedin kustannuksella. Williams teki 16 katkoa, blokkasi kuusi laukausta ja siivosi pallon väljemmille vesille 46 kertaa. Swansea-toppari oli jokaisessa tilastossa aivan Valioliigan kärkipäässä helmikuussa.

Héctor Bellerín, Arsenal

Vasta 19-vuotias Héctor Bellerín on noussut Arsenalissa viime aikoina vakituiseksi avauskokoonpanon pelaajaksi. Nuorukainen avasi helmikuussa myös maalitilinsä Valioliigassa. Nopea laitapuolustaja pelasi neljä Valioliiga-ottelua, joista Tykkimiehet voitti kolme. Espanjalaisen avut joukkueelleen korostuvat hyökkäysten tukemisessa.

Keskikenttä

Cheikhou Kouyaté, West Ham

Sekä topparina että keskikentällä vaikuttavan Cheikhou Kouyatén helmikuu oli miehen paras kuukausi Valioliigassa. Senegalilainen iski upean maalin Manchester Unitedin verkkoon. Kouyaté onnistui maalinteossa myös Tottenhamia vastaan. Kouyaté lunastaa hiljalleen niitä odotuksia, joita West Ham häneen kohdisti maksaessaan noin yhdeksän miljoonan euron siirtokorvauksen Anderlechtille.

Francis Coquelin, Arsenal

Kovaotteinen Francis Coquelin on noussut jopa hieman yllättäen Arsenalin vakituiseksi avauskokoonpanon pelaajaksi. Coquelin on ottanut kaiken irti saamastaan vastuusta, ja hän pelasi upean helmikuun Tykkimiesten keskikentän pohjalla. Coquelin on pelaaja, jonka nimi ei kovin useasti pyöri otsikoissa. Ranskalainen hoitaa ottelusta toiseen oman tonttinsa ja pyrkii rikkomaan vastustajan pelaamista oikea-aikaisilla taklauksillaan ja pallonriistoillaan.

Mesut Özil, Arsenal

Arsenalin Mesut Özil teki vahvan paluun loukkaantumisensa jälkeen. Saksalainen kirjautti viiteen otteluun kaksi maalia ja antoi peräti neljä maaliin johtanutta syöttöä. Paluu kymppipaikalle on näkynyt otteissa, sillä alkukaudesta Özil meni hukkaan laitapelaajana. Özil oli sivussa useamman kuukauden, mikä korostaa saksalaisen upeaa paluuta pelikentille. Arsène Wenger tuskin hetkeen harkitsee Özilin peluuttamista laidalla, sen verran vakuuttava saksalainen on ollut kymppipaikalla.

Hyökkäys

Harry Kane, Tottenham

Harry Kanen sensaatiomainen vire sai jatkoa myös helmikuussa. 21-vuotias hyökkääjä paukutteli kolmeen Valioliiga-otteluun neljä maalia. Kane osui kahdesti Arsenalia vastaan, kertaalleen Liverpoolin verkkoon ja tasoitti lisäajalla ottelun 2-2-lukemiin West Hamia vastaan. Kanen kuluva vuosi Valioliigassa on ollut hurja. Englantilaiskärki on tehnyt tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien seitsemään otteluun peräti yhdeksän maalia. Ei olisi yllätys, mikäli Kane voittaisi Valioliigan kuukauden pelaajan palkinnon – toista kertaa peräjälkeen.

Peter Crouch, Stoke

Stoken pitkänhuiskea Peter Crouch oli joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja helmikuussa. 34-vuotias englantilaishyökkääjä teki neljään otteluun kolme maalia – luonnollisesti kaikki päällään. Maalien merkitys Newcastlea ja Hullia vastaan oli valtaisa. Newcastlea vastaan Crouch ehti olla kentällä alle kymmenen minuuttia puskettuaan 1-1-tasoituslukemat viimeisellä peliminuutilla. Hullia vastaan suoritus oli vieläkin kovempi, sillä hyökkääjä ehti olla kentällä alle minuutin tehtyään Stoken 1-0-voittomaalin. Kolme maalia 124 pelatussa minuutissa on huikea suoritus.

Sergio Agüero, Manchester City

Sergio Agüero on löytänyt hyvän vireen hieman heikomman jakson jälkeen. Argentiinalainen paukutti neljään otteluun kolme maalia, minkä lisäksi hyökkäjä alusti kaksi osumaa. Agüeron otteissa on näkynyt jälleen tyypillistä terävyyttä, mikä on aiheuttanut kauhua vastustajien puolustuslinjoissa. Yhdessä Diego Costan kanssa Valioliigan maalipörssiä johtava Agüero on matkalla City-uransa parhaaseen maalisaldoon, mikäli maalivainu pysyy lähellä helmikuun tasoa. Argentiinalainen pelasi maalimäärällisesti parhaan sesongin debyyttikaudellaan. Tuolloin Agüero teki Citylle 23 Valioliiga-maalia.

Kuukauden manageri

Brendan Rodgers, Liverpool

Liverpool voitti neljästä Valioliiga-ottelustaan kolme ja pelasi kertaalleen tasan. Voitot Tottenhamista, Southamptonista ja Manchester Citystä nostavat Brendan Rodgersin helmikuun manageriksi.

Liverpool on noussut tosissaan taistelemaan paikoista ensi kauden Mestarien liigaan. Rodgersin miehistö on hävinnyt edellisen kerran Valioliigassa 14. joulukuuta Manchester Unitedia vastaam.