Camp Noulla varmistui ettei Valioliiga-joukkueita nähdä tänäkään vuonna Mestarien liigan puolivälierissä. Manchester City hävisi Espanjassa Barcelonalle 1-0 ja jäi kahden maalin päähän jatkopaikasta. Kaiken lisäksi Citizensillä oli saumat nousta viimeisellä vartilla peliin mukaan, mutta Sergio Agüeron heikko rangaistuspotku hautasi nekin toivon rippeet joukkueelta.

Barcelona aloitti pelin pitämällä vahvasti pallonhallinnan itsellään ja avausmaali oli lähellä jo ensimmäisillä minuuteilla. Neymar pääsi hyvän syöttökuvion päätteeksi nokitusten Joe Hartin kanssa, mutta brassin veto kimpoili vasemmasta tolpasta päätyrajan yli.

Neymarin paikan jälkeen tilanteita juurikaan auennut. Molemmat joukkueet vaikuttivat hyvin hermostuneilta ja pallo katosi jalasta usein keskialueella. 18. minuutilla myös City pääsi vastustajansa alueelle. Aleksandar Kolarov leikkasi vasemmalta Dani Alvesin ohi hankkien joukkueelleen kulmapotkun. Hetkeä myöhemmin serbi haki matalalla laukauksella oikeaa nurkkaa, mutta Marc-André ter Stegen oli hereillä ja teki City-puolustajan yrityksestä lopun.

27. minuutin täyttyessä David Silva kaatoi Lionel Messin takapuolelta ja Barcelonalle tarjoutui mahdollisuus iskeä avausmaali todella herkullisesta vapaapotku-paikasta. Messin itse ampuma laukaus meni kuitenkin kotiyleisön harmiksi yli maalin.

Neljä minuuttia myöhemmin Katalonialaisseura onnistui. Laitapuolustaja Jordi Alba nousi keskeltä syöttäen pallon oikealle Messille. Argentiinalainen ohitti kolme City-puolustajaa ja jatkoi pelivälineen vasemmalle Ivan Rakiticille. Rakitic otti pallon rinnalla haltuunsa ja nosti sen komealla chipillä Joe Hartin yli Cityn verkkoon siirtäen Barcelonan johtoon.

Avausjakson lisäajalla Luis Suárez sai vielä mahdollisuuden kasvattaa etumatkaa. Uruguaylaisen nosto meni kuitenkin hiukan oikean takatolpan ohi, ja osuma jäi tekemättä.

Barcelonan hallinta jatkui toisella puoliskolla. Alkuminuuteilla Messillä ja Iniestalla oli paikkansa osua, mutta Hart pysäytti molempien yritykset. Varsinkin Iniestan laukaus jäi vaisuksi pallon edettyä matalana suoraan englantilaisvahdin käsiin.

Barcan alun vyöryn jälkeen myös City alkoi saamaan pelistä kiinni. Lähelle pääsi Yaya Touré, jonka laukaus pysähtyi kuitenkin sivuverkkoon. 71. minuutilla Hart torjui pallon eteensä suoraan Alballe, joka tuikkasi sen Cityn verkkoon. Barcelonan pelaajat juhlivat innoissaan mahdollisesti jatkopaikan ratkaissutta osumaa. Ilo loppui kuitenkin lyhyeen tuomarin hylättyä maalin paitsiona.

Kuuden minuutin kuluttua tapahtui tilanne, joka saattaisi kääntää vaakakuppia jännittävämpään suuntaan. Sergio Agüero leikkasi boksin sisään, mutta pysähtyi Gerard Piqué’n ja Javier Mascheranon tuplakamppiin. Pallo pilkulle, ja argentiinalainen itse laukomaan. Agüeron yritys jäi lopulla auttamattoman vaisuksi, sillä argentiinalainen laukoi matalan ja hiljaisen laukauksen päin ter-Stegeniä.

Lähes suoraan rangaistuspotkun jälkeen Neymar hyökkäsi vastaiskuun ja pääsi nokikkain Hartin kanssa. Englantilaisvahti nousi oikea-aikaisesti väliin ja Cityn mahdollisuudet säilyivät elossa. Citizensin paukut olivat kuitenkin tässä vaiheessa vähissä, eikä vaarallisia tilanteita meinannut syntyä.

Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan Barca sai vielä tilaisuuden haudata Cityn jatkohaaveet lopullisesti. Neymar syötti pallon maalinedustalle Messille, ja 2-0-osuman piti olla varma. Hart venyi kuin ihmeen kaupalla pallon eteen, jonka ansiosta tilanne pysyi samana. Kello oli tässä vaiheessa kuitenkin liian paljon eikä Citylle enää aikaa riittänyt nousta peliin. Barcelona jatkoon yhteismaalein 3-1.

Barcelona-Manchester City 1-0 (1-0)

1-0 Ivan Rakitic (31)