Lauantaina pelatussa Manchester Cityn ja West Bromwichin ottelussa nähtiin vakava tuomarivirhe, kun erotuomari Neil Swarbrick ajoi väärän pelaajan ulos punaisella kortilla. Swarbrick lähetti Baggies-puolustaja Gareth McAuleyn ulos kentältä, vaikka Wilfried Bonyyn kohdistuneen rikkeen teki Craig Dawson.

Swarbrick on pahoitellut virhettään Professional Game Match Officialsin kautta. Organisaatio on vastuussa tuomarien nimittämisestä otteluihin.

– Ottelun toisella minuutilla, Neil Swarbrick teki päätöksen ajaa Gareth McAuleyn kentältä selvän maalintekotilanteen estämisestä. Tuomari on vahvistanut, että rikkeen aiheutti toinen pelaaja, ja henkilöllisyyden erehtymiseen olisi nyt puututtava. Tuomari on pahoitellut virhettään, organisaation tiedotteessa kerrottiin.

Bony yritti jatkaa tilanteessa pelaamista Dawsonin rikkeen jälkeen. McAuley kaatoi pelaajan, kun Bony yritti jatkaa pelaamista vihellyksen jälkeen. Tämä mahdollisesti johti Swarbrickin sekaannukseen.

Baggies-manageri Tony Pulis ymmärtää tuomaroinnin haasteellisuuden nopeassa pelissä. Manageri haluaisi nähdä lisää teknologiaa tuomareiden auttamiseksi.

– Tuomarointi ei ole helppoa, etenkään tällä tasolla missä olemme, ja kuinka nopeatempoista peli on. Tämä tuote on maamme parhaita tuotteita, joka myy ympäri maailman. Ei ole hyvä asia valittaa tuomareista. Meidän on löydettävä keinot tuomareiden auttamiseksi, Pulis kommentoi ottelun jälkeen.

– Haluaisin ehdottomasti managereilla olevan käytössään kaksi puhelua ottelun aikana, jossa heillä olisi 30 sekuntia aikaa olla yhteydessä ihmisiin, jotka voisivat tarkastaa tilanteen videolta. Se poistaisi tuomareiden tekemät suuret virheet, jotka vaikuttavat jalkapalloon. Meidän on tehtävä kovasti töitä tehdäksemme sen. Mitä pikemmin, sitä parempi.

Lähde: Sky Sports