Sunnuntaina pelatussa Manchester Cityn ja West Hamin välisessä Valioliiga-ottelussa nähtiin ikävä taklaustilanne vartti ennen täyttä aikaa. West Hamin Cheikhou Kouyaté iski kyynärpäällään David Silvaa kasvoihin sillä seurauksella, että espanjalainen kuljetettiin niskatuen kanssa sairaalaan. Silva selvisi tilanteesta ilman murtumia.

Kouyaté sai tilanteesta varoituksen. Jos Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Niall Quinn olisi saanut päättää, tuomio olisi todennäköisesti ollut kovempi.

– Nähtyäni hidastuksen minun on sanottava, että se oli ruma taklaus. Luonnollisesti meillä on etuna hidastukset. Siitä voi nähdä, miten hän (Kouyaté) iskee häntä (Silvaa) kyynärpäällä kasvoihin. Ei hyvä, Quinn sanoi.

– En aio seistä tässä ja sanoa tuota vahingoksi. Jos kerran sanon mielipiteeni, mielestäni se oli tahallinen teko.

Glenn Hoddle oli samoilla linjoilla Quinnin kanssa.

– Hyvin vaarallista. Siinä on tahallisuutta, olen samaa mieltä. Hän itse asiassa tulee alaspäin – hän tietää olevansa pidempi. Kun yrittää pitää pelaajan takana, sen tekee normaalisti ojennetulla kädellä. Hän (Kouyaté) tekee sen koukistetulla kädellä ja yrittää osua. Sen olisi pitänyt olla punainen, Hoddle sanoi Sky Sportsin mukaan.

Jamie Carragherin mukaan vain Kouyaté tietää totuuden.

– Luulen, että (FA) tutkii tapauksen. Kukaan muu kuin hän ei tiedä (oliko teko tahallinen). Se oli kuin Diego Costan tallaus Martin Skrteliä päin. Kukaan ei voi sanoa 100-prosenttisesti. Vain hän tietää.

West Hamin manageri Sam Allardyce oli toista mieltä Sky Sportsin asiantuntijoiden kanssa. Hänen mukaansa tilanteessa ei ollut mitään erikoista.

– Katsoin sen juuri, koska kaikki puhuvat siitä. Kaikkien mielestä se oli vakava taklaus. Minun mielestäni se ei vaikuttanut lainkaan tahalliselta, Allardyce sanoi lehdistötilaisuudessa.

Videopätkällä Allardyce puhuu Kouyatén tilanteesta aikavälillä 0:01-0:20.

Videopätkän Kouyatén taklauksesta voi katsoa tästä.