Liverpool tiedotti vahvistaneensa hyökkäyskalustoaan. Tarkemmin sanottuna Christian Benteke siirtyy Aston Villasta Pooliin.

Liverpool ei kertonut sopimuksen pituutta, mutta sen uskotaan olevan viisivuotinen. Villa puolestaan saa kaupasta tuntuvan korvauksen: peräti 46,5 miljoonaa euroa. Kauppahinta nostaa Benteken seurahistorian kalleimmissa hankinnoissa samaan kastiin aikoinaan epäonnistuneen Andy Carrollin kanssa. Carrollista Liverpool pulitti vuonna 2011 noin 50 miljoonaa euroa.

Maaleja Benteke on paukuttanut jo usean kauden ajan. 24-vuotias belgialainen teki Villalle yhteensä 49 maalia 101 ottelussa. Viime kaudella Valioliigassa syntyi 13 osumaa 29 ottelussa.

Benteke on jo Liverpoolin seitsemäs hankinta tänä kesänä. Ennen häntä Pool nappasi markkinoilta James Milnerin, Danny Ingsin, Ádám Bogdánin, Joe Gomezin, Nathaniel Clynen ja Roberto Firminon.

Benteke saattaa tehdä debyyttinsä HJK:ta vastaan 1. elokuuta.

Toimittajan sana

Bentekeä verrataan siirtosummansa puolesta täysin oikeutetusti Carrolliin. Molemmat ovat isokokoisia keskushyökkääjiä, joista Liverpool on maksanut kymmeniä miljoonia euroja. Molemmat ovat erinomaisia pääpelaajia, mutta lähtökohtaisesti Bentekellä on Carrollia paremmat mahdollisuudet onnistua.

Benteke on Carrollia huomattavasti liikkuvampi, ja Benteken pelialue on tietyllä tapaa Carrollia suurempi. Nyt kysymys on lähinnä se, miten Brendan Rodgers onnistuu hitsaamaan uudet hankintansa osaksi kollektiivia.