Manchester City on vahvistanut puolustuslinjaansa kovan luokan hankinnalla. Valencian Nicolás Otamendi siirtyy Citizens-paitaan viisivuotisella sopimuksella. Siirron verkkosivuillaan vahvistanut City ei paljastanut 27-vuotiaan argentiinalaistopparin siirtokorvausta, mutta lehdistön mukaan puhutaan jopa 55 miljoonan euron korvauksesta.

– Olen täällä antamassa parhaani ja viemässä Cityn mahdollisimman pitkälle. Toivon, että voitamme useita mestaruuksia ja cup-voittoja, Otamendi kommentoi siirtoaan.

Citizens-manageri Manuel Pellegrini uskoo Otamendin menestyvän Valioliigassa.

– Nicolásilla on jalkapalloilijana kaikki eväät onnistua Valioliigassa. Hän on vahva, hyvä taklaaja, mutta myös hyvin tekninen.

Otamendi nousi viimeistään viime kaudella maailmanluokan toppariksi. Argentiinalainen pelasi 35 La Ligan ottelua Valencian paidassa ja kauden päätteeksi puolustaja valittiin sarjan vuoden joukkueeseen. Toppari onnistui myös kuudesti maalinteossa.

Maajoukkuetasolla Otamendi on edustanut Argentiinaa 24 ottelussa. Hän oli yksi joukkueen runkopelaajista kesällä pelatussa Copa Américassa.

Citylle Otamendi on kesän kolmas nimekäs hankinta. Ennen häntä seuraan ovat siirtyneet Raheem Sterling ja Fabian Delph. Lisäksi City on kesällä hankkinut kaksi 18-vuotiasta: Patrick Robertsin ja Enes Ünalin.

Toimittajan sana

Otamendin siirto tietää kahta asiaa: järkyttävän kovaa toppariosastoa Cityyn ja Martín Demichelisin vaipumista unholaan. Alkukaudesta parivaljakko Vincent KompanyEliaquim Mangala on toiminut erittäin hyvin. Nyt rinkiin astuu Otamendi, joka oli monen mielestä viime kaudella La Ligan paras toppari – siis ennen Gerard Piquétä, Sergio Ramosia Diego Godínia ja kumppaneita.

Lehtitietojen mukaan Mangalan piti alun perin siirtyä kaupassa lainalle Valenciaan, mutta ranskalais-belgialainen jäikin Cityyn. Nyt toppariosastolla on viisi pelaajaa (Kompanyn, Otamendin ja Mangalan lisäksi Demichelis sekä Jason Denayer). Kaikille ei riitä vastuuta. Ensimmäisenä leikkuriin joutunee Denayer, toisena Demichelis. Pahimmillaan keskuspuolustajien keskuudessa syntyy riitelyä ja tyytymättömyyttä – parhaimmillaan Cityn toppariosasto on lähes ohittamaton.

Juttua päivitetty klo 13:02.