Louis van Gaal on löytänyt Manchester Unitediin uuden hyökkääjän. 19-vuotias Anthony Martial siirtyy Old Traffordille AS Monacosta huimalla 50 miljoonan euron siirtosummalla. Summa on korkein teini-ikäisestä pelaajasta koskaan maksettu. Kaiken lisäksi summa voi vielä nousta, mikäli Martial täyttää tulevina vuosina tietyt sopimukseen kirjatut ehdot.

4+1-vuotisen sopimuksen allekirjoittanut Martial pelasi viime kaudella 35 sarjaottelua Monacon paidassa. Näistä 19 tuli avauskokoopanossa. Maaleja ranskalaishyökkääjä teki yhdeksän.

Toimittajan sana

Martial on nuoresta isästään huolimatta saanut hyvin jo vastuuta Ranskan pääsarjassa. Takana on kuitenkin vasta yksi kokonainen kausi huipputasolla.

Ranskalaisen muhkean siirtosumman kohdalla kysymyksiä on herättänyt tuntemattomuus. Miksi United maksaa kymmeniä miljoonia nimettömästä lupauksesta, vaikka pelit ovat osoittaneet, että maalintekijää kaivataan välittömästi.

Siirtoikkunan viimeisinä päivinä myös paineet saada vahvistus joukkueeseen ovat korkealla. Van Gaal tarvitsi hyökkääjän joukkueeseen, ja ratkaisu piti tehdä nopeasti.

Nuorien pelaajien värväämisessä piilee riskinsä. Martial voi osoittautua joko Rooneyn kaltaiseksi timantiksi tai vajota unohduksiin Bebén ja muiden floppiostoksien joukkoon. Kaikki skenaariot ovat vielä tässä vaiheessa mahdollisia, joten katsotaan vähän aikaa eteenpäin, miten ranskalaishyökkääjän Valioliiga-ura lähtee käyntiin.