Valioliiga-kausi 2015-16 pyörähti käyntiin elokuun alussa. Sarjaa ehdittiin pelata neljä kierrosta ennen maajoukkuetaukoa, joten nyt on hyvä hetki laittaa kasaan ensimmäisen kuukauden parhaimmisto.

Muodostelmana toimii perinteinen 4-4-2.

Maalivahti

Tim Howard (Everton)

Kokenut yhdysvaltalainen on aloittanut kauden mainiosti. Nollapelit Tottenhamia ja Southamptonia vastaan, sekä lukuisat isot torjunnat etenkin Spursia vastaan siivittävät Howardin elokuun maalivahdiksi. Kauden avauspelissä Watfordia vastaan miehellä oli pieniä hankaluuksia, mutta 2-2-tulokseen päättyneen ottelun suorituksesta jenkkivahtia on turha syyllistää. Howardilla on tilillään 19 torjuntaa, mikä on eniten Valioliiga-vahdeista.

Puolustus

Bacary Sagna (Manchester City)

Sagna pelaa tähänastisen City-uransa parasta peliä. Ranskalainen on käyttänyt Pablo Zabaletan loukkaantumisen tehokkaasti hyväkseen. Voi olla, ettei argentiinalaisen paluu avaukseen miehen tervehdyttyä olekaan niin helppoa. Sagna kruunasi komean kuukautensa hienolla syötöllä Raheem Sterlingin 1-0-maaliin viime viikonlopun ottelussa Watfordia vastaan.

Vincent Kompany (Manchester City)

Manchester Cityn kapteeni on palannut omalle tasolleen heikon viime kauden jälkeen. Puolustuspään varma pelaaminen ja toimiva yhteistyö Eliaquim Mangalan kanssa ovat edesauttaneet Cityn koko alkukauden kestäneen nollapeliputken syntymistä. Toppari on viimeistellyt seuralleen myös kaksi maalia, kun belgialainen osui kertaalleen sekä West Bromwichia että Chelseaa vastaan.

Chris Smalling (Manchester United)

Viime kaudella Unitedin ykköstoppariksi noussut 25-vuotias englantilainen on jatkanut hyviä otteitaan myöskin tällä kaudella. Manchesterin punaiset ovat päästäneet kuluvalla sesongilla ainoastaan kaksi maalia, joten puolustuspää on toiminut Smallingin johdolla mainiosti. Ainoastaan Manchester Cityn alakerta on ollut pitävämpi. Ilmassa vahva Smalling on voittanut 21 pääpallosta 15.

Aleksandar Kolarov (Manchester City)

”Serbian Roberto Carlos” on ollut erinomainen alkukaudella. Tulisesta vasemman jalan laukauksesta tunnettu 29-vuotias on pelannut ahkerasti molempiin suuntiin. Puolustuspeli on ollut moitteetonta, minkä lisäksi yhteistyö Raheem Sterlingin kanssa vasemmalla laidalla on ollut hienoa katseltavaa. Viime kaudella Gaël Clichy oli ensisijainen valinta puolustuslinjan vasempaan reunaan, mutta nyt näyttää siltä että Kolarov on kaapannut tontin itselleen.

Keskikenttä

Riyad Mahrez (Leicester)

Leicesterin oikea laitahyökkääjä on ollut yksi alkukauden sensaatioista. Neljä tehtyä maalia takaavat maalipörssin jaetun kärkisijan. Vahvan syöttötaidon ja teknisyyden omaava algerialainen on ollut Leicesterin kantavia voimia, ja joukkue löytyykin sarjataulukosta kolmannelta sijalta.

Fernandinho (Manchester City)

Voidaan jopa sanoa että Fernandinho on ollut Manchester Cityn paras pelaaja elokuussa. Brasilialainen on pitänyt keskikenttää omanaan ja onnistunut maalinteossakin pariin otteeseen. Yaya Tourén pelatessa hyökkäävämmässä roolissa, on Fernandinho pystynyt tukkimaan keskikentän erinomaisesti.

David Silva (Manchester City)

Taikuri on tasollaan. Neljässä pelissä espanjalainen on tehnyt maalin ja syöttänyt neljä. Ollut totuttuun tapaan alati vaarallinen vaikka ei olisi pelannutkaan parasta peliään. 280 syötöstä 250 on löytänyt tiensä perille, varsin kelvollinen suoritus.

André Ayew (Swansea)

André Ayew on kenties yksi tämän kesän parhaimmista siirroista. Marseillessa hienoja esityksiä väläytellyt ghanalainen on viimeistellyt tällä kaudella maalin kolmessa eri kamppailussa. Lisäksi laituri on myös syöttänyt yhden osuman.

Hyökkäys

Callum Wilson (Bournemouth)

Wilson on ollut elokuun tuhkimotarina. 23-vuotias pikakiituri on viimeistellyt neljä maalia, millä hän jakaa maalipörssin johtoaseman. Summa on huomattava, sillä Bournemouth on tehnyt yhteensä viisi osumaa. Wilson on laukonut kohti maalia komealla 83 prosentin tarkkuudella. Hyökkääjä paukutti hattutempun Kirsikoiden ensimmäisessä voitossa West Hamia vastaan.

Bafétimbi Gomis (Swansea)

Kuukauden joukkueen toinen Swansea-peluri on Bafetimbi Gomis. Neljä maalia tehtaillut ranskalainen on ollut joukkueensa kantavia voimia ensimmäisissä otteluissa. Taitava kaksinkamppailija iski voittomaalin Manchester Unitedin verkkoon kuukauden viimeisellä kierroksella.

Manageri

Alan Pardew (Crystal Palace)

Viime kaudella Crystal Palacen peräsimeen siirtynyt Pardew on jatkanut vahvaa suorittamista. Jo viime keväänä Pardew’n Palace pelasi hienoa ja ennen kaikkea tuloksellista jalkapalloa. Nyt sama meno jatkuu, ja Kotkat viilettää sarjataulukon toisella sijalla. Joukkuepeli on kokonaisuutena toiminut hyvin jokaisella osa-alueella, ja Pardew pystyy pitämään langat tiukasti käsissään. Suurimpana saavutuksena voitaneen pitää viime viikonlopun 1-2-vierasvoittoa Chelseasta.