Kansalliset sarjat ovat tällä hetkellä maaottelutauolla, mutta pelaajille lepoa ei juuri tule. Moni Valioliiga-pelaaja maaottelutauon aikana joko arvokisakarsintoja tai harjoitusmaaotteluita. Katsastetaanpa torstai-illan kattaus läpi.

EM-karsinnoissa Valioliiga oli vahvasti edustettuna Belgian ja Bosnian välisessä ottelussa. Manchester Citystä AS Romaan tänä kesänä siirtynyt Edin Dzeko vei Bosnian johtoon. Manchester Unitedin Marouane Fellaini tasoitti Cityyn kesällä siirtyneen Kevin De Bruynen antamasta kulmapotkusta. De Bruyne iski itse komealla kaukolaukauksella lukemat 2-1:een, ja Chelsean Eden Hazard kaunisteli rangaistuspilkulta loppulukemat 3-1:een.

Kentällä nähtiin Belgian osalta myös mm. Chelsean Thibaut Courtois, Cityn Vincent Kompany, Evertonin Romelu Lukaku, Liverpoolin Divock Origi sekä Tottenhamin kaksikko Toby Alderweireld ja Jan Vertonghen. Ottelu oli Chelsean maalivahtien välinen taistelu, sillä Bosnian maalia vartioi Asmir Begovic. Voiton ansiosta Belgia jatkaa B-lohkossa toisena.

Erinomaiset karsinnat pelannut Islanti tyrmäsi Hollannin vieraskentällä lukemin 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli rangaistuspotkusta Swansean Gylfi Sigurdsson. Mm. Man Unitedin Memphis Depay ja Daley Blind sekä Newcastlen Georginio Wijnaldum olivat avauksessa, mutta koko kolmikko joutui pettymään. Hollanti on A-lohkossa vasta kolmantena, joten sen kisapaikka on uhattuna. Islanti sen sijaan on viittä vaille varmasti EM-turnauksessa.

EM-karsinnoissa maalin iski myös Englannin toisella sarjatasolla pelaava Tomer Hemed. Niki Mäenpään ja Vahid Hambon seurakaveri Brightonista viimeisteli Israelin kolmannen maalin, kun maa löi Andorran lukemin 4-0. Israel on B-lohkossa kolmantena, mutta sillä on vielä saumat lopputurnaukseen – joko suoran paikan tai jatkokarsintojen kautta.

Palataan Valioliiga-tasolle. Italia kukisti tuloksellisesti yllättävän niukasti Maltan. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Southamptonia edustava Graziano Pellè. Kentällä nähtiin myös Italian oikeana pakkina pelannut Man Unitedin Matteo Darmian.

Aasian karsintoja ja Englannin harjoitusottelu

Aasiassa pelataan tällä hetkellä MM-karsintojen toista vaihetta. Southamptonin Maya Yoshida auttoi maansa nollapeliin ja teki vielä päälle maalin, kun Japani löi Kambodzan maalein 3-0.

Tottenhamin kesähankinta Son Heung-Min puolestaan tykitti hattutempun Laosin verkkoon. Etelä-Korea voitti pelin murskaavasti 8-0.

Arvokisakarsintojen lisäksi torstaina pelattiin harjoitusmaaotteluita. Englannin U21-ryhmä kohtasi Yhdysvaltain U23-joukkueen. 1-0-päättyneessä ottelussa ainoan maalin viimeisteli Man Unitedia seuratasolla edustava James Wilson.