Englannin paikka ensi kesän EM-turnauksessa on varmistunut. Paikka Ranskassa ratkesi suvereenillä esityksellä, kun Three Lions tyrmäsi vieraskentällä lohkon viimeisenä olevan San Marinon murskaavin 0-6-lukemin. Englannin ja Manchester Unitedin kapteeni Wayne Rooney sivusi sir Bobby Charltonin maaliennätystä osuttuaan rangaistuspotkusta.

Englanti avasi maalihanansa rangaistuspotkusta ottelun 13. minuutilla. Rooney sijoitti pelivälineen tarkasti oikeaan alanurkkaan. Englannin kippari sivusi osumallaan maan kaikkien aikojen maaliennätystä. Three Lionsien etumatka kasvoi varttia ennen taukoa Cristian Brollin möhlittyä pallon omaan maaliin. Tauolle mentiin Englannin 0-2-johdossa.

Englanti jatkoi pienempänsä kurittamista toisella jaksolla. Heti puoliskon alkutahdeilla oli kolmannen maalin aika. Ross Barkley ohjasi Alex Oxlade-Chamberlain keskityksen rangaistusalueen sisältä päällään verkon perukoille.

Kolmen maalin johto kesti 68. peliminuutille saakka, kunnes San Marinon puolustus aukesi jälleen kerran. Minuutti sitten Arsenal-joukkuetoverinsa Oxlade Chamberlainin korvannut Theo Walcott upotti oikean jalan laukauksena oikeaan alanurkkaan.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin osui Tottenham-hyökkääjä Harry Kane. Esityön keskelle San Marinon maalia painuneeseen laukaukseen tarjoili läpisyötöllä Swanseassa mainion alkukauden pelannut Jonjo Shelvey.

Viiden maalin etumatka ei ollut tarpeeksi Englannille. Walcottin illan toinen osuma syntyi vain minuutti Kanen maalin jälkeen. Syötön antoi aiemmin maalannut Barkley. Enempää osumia ei nähty. Englanin kisapaikalle siis varmistus lukemin 0-6.

San Marino-Englanti 0-6 (0-2)

0-1 Wayne Rooney (13)
0-2 Cristian Brolli Om (30)
0-3 Ross Barkley (46)
0-4 Theo Walcott (68)
0-5 Harry Kane (77)
0-6 Theo Walcott (78)
0-6 Theo Walcott