Kyle Lafferty on ollut meneillään olevissa EM-karsinnoissa pitelemättömässä maalivireessä. Norwich-hyökkääjä osui jälleen, kun Pohjois-Irlanti isännöi Unkaria.

Unkari siirtyi johtoon noin vartti ennen täyttä aikaa. Lisäajan kolmannella minuutilla Lafferty toi alivoimalla pelanneen Brittein saarten maan 1-1-tasapeliin. Maali oli 27-vuotiaalle pelaajalle karsintojen seitsemäs. Vain Robert Lewandowski ja Thomas Müller ovat pystyneet parempaan.

Laffertyn maali oli erittäin tärkeä sekä Pohjois-Irlannin että samassa lohkossa pelaavan Suomen kannalta. Pohjois-Irlanti johtaa F-lohkoa 17 pisteen potilla. Romania on pisteen ja Unkari neljän pisteen päässä. Suomi on puolestaan kolme pistettä perässä Unkaria, eli Huuhkajillakin on edelleen teoreettiset saumat jatkokarsintoihin.

Valioliiga-pelaajaa tarvittiin maalintekijäksi myös Irlannin ja Georgian välisessä väännössä. 69. minuutilla Derbyn Jeff Hendrick pujotteli ohi vierasjoukkueen puolustajien ja tarjoili maalin eteen syötön. Stoken Jon Walters taisteli itsensä ensimmäisenä palloon ja ohjasi Irlannille 1-0-voiton.

Kolmen pisteen ansiosta Irlanti otti vahvan kiinnistyksen D-lohkon jatkokarsintapaikkaan. Joukkue on tällä hetkellä lohkossa kolmantena. Kakkospaikan Puola on kaksi pistettä edellä, mutta toisaalta takana Skotlanti on jäänyt jo neljän pisteen päähän.

Skotlanti todennäköisesti menetti mahdollisuutensa kisoihin, kun se hävisi kotonaan Saksalle maalein 2-3. Müller vei ensimmäisellä jaksolla vieraat kahdesti johtoon. Ensin Skotlanti tuli tasoihin Mats Hummelsin omalla maalilla ja myöhemmin Crystal Palacessa pelaavan James McArthurin osumalla. Se ei riittänyt, sillä toisella 45-minuuttisella Ilkay Gündogan iski Saksalle vielä yhden.

Junioreiden puolella pelattiin MM-karsintoja. Englannin U21-ryhmä kaatoi karsintojen avausottelussaan Norjan maalein 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli rangaistuspotkusta Southamptonin James Ward-Prowse.

Karsintaotteluiden lisäksi eilen pelattiin jokunen harjoitusottelu. Englannin U19-joukkue pelasi 1-1-tasapelin Kroatian vieraana. Vuotta vanhempien ryhmä puolestaan hävisi Tshekille maalein 0-1. Miesten tasolla Ranska kaatoi Serbian lukemin 2-1. Manchester Cityn Bacary Sagna syötti Blaise Matuidin tekemän avausosuman. Matuidi iski toistamiseen, ennen kuin Serbia onnistui kaventamaan. Maalintekijäksi merkittiin Newcastlen Aleksandar Mitrovic.