Arsenal peittosi Emirates Stadiumilla Stoken 2-0-lukemin. Voiton ansiosta ainakin hetkellisesti sarjataulukon toiselle sijalle nousseiden Tykkimiesten voittomaalin iski puolentunnin pelin jälkeen Theo Walcott. Englantilainen sijoitti pallon varmuudella verkkoon Mesut Özilin hienon syötön jälkeen. Ranskalaiskärki Olivier Giroud viimeisteli loppulukemat tekemällä 2-0-osuman viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

Selhurst Parkilla pelattu kärkiottelu Crystal Palacen ja Manchester Cityn päättyi Sky Bluesin juhliin. 0-1-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa tarjoiltiin pääasiassa kovia taklauksia. Cityn tehohyökkääjä Sergio Agüero loukkaantui ensimmäisen puoliajan puolivälissä Scott Dannin jakeleman niitin seurauksena. Argentiinalainen pystyi jatkamaan peliä hetken aikaa, mutta joutui lopulta tulemaan vaihtoon polveaan pidellen. Viime kauden maalipörssin voittajan tilalle kentälle vaihdettiin City-debytantti Kevin de Bruyne.

Agüeron lisäksi myös Raheem Sterlingin pienimuotoinen loukkaantuminen ottelun alkulämmittelyn aikana aiheutti Manuel Pellegrinille harmaita hiuksia. Nuori englantilainen jätettiin lopulta kokoonpanon ulkopuolelle varotoimenpiteenä. Lopulta Wilfried Bonyn tilalle vaihdettu 18-vuotias Kelechi Iheanacho ratkaisi uransa ensimmäisellä Valioliiga-osumalla voiton vierailijoille. Palace-vahti Alex McCarthy sylki pallon eteensä, ja nigerialaisella ei ollut vaikeuksia laittaa pelivälinettä verkon perukoille. Ottelun viimeisillä sekuneilla Yaya Touré pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta norsunluurannikkolainen epäonnistui yrityksessään hakea Kelechille illan toista maalia.

Kello viiden peleistä Carrow Roadilla nähtiin suurimmat maalikarkelot. Kotijoukkue Norwich pystyi murskaamaan toisen sarjanousijan, kun Bournemouth kaatui 3-1-lukemin. Cameron Jerome korkkasi Kanarialintujen maalitilin puolentunnin pelin jälkeen Wesley Hoolahanin syötöstä. Toisella puoliajalla Hoolahan kasvatti Norwichin johtoa, ja joukkueeseen tänä kesänä hankittu Matt Jarvis viimeisteli kolmannen maalin. Bournemouthin kavennuksesta vastasi Steve Cook.

Kierroksen tähän asti suurimmasta yllätyksestä vastasi Watford. Sarjanousija kaatoi kotonaan kautensa hyvin aloittaneen Swansean 1-0-lukemin, vaikka joutui pelaamaan ottelun viimeiset 40 minuuttia vajaamiehisenä Valon Behramin punaisen kortin myötä. Aiemmin tällä viikolla viiden vuoden jatkosopimuksen Watfordin kanssa solminut Odion Ighalo näytti heti olevansa luottamuksen arvoinen, ja teki ottelun ainoaksi jääneen osuman.

The Hawthornsilla ei maaleilla juhlittu. West Bromwich isännöi heikosti kautensa aloittanutta Southamptonia. Osumia ei nähty, ja pisteet jaettiin 0-0-lukemin.

Valioliiga lauantaina

Everton-Chelsea 3-1 (2-1)

1-0 Steven Naismith (17.)
2-0 Steven Naismith (22.)
2-1 Nemanja Matic (36.)
3-1 Steven Naismith (82.)

Arsenal-Stoke 2-0 (1-0)

1-0 Theo Walcott (31.)
2-0 Olivier Giroud (85.)

Crystal Palace-Manchester City 0-1 (0-0)

0-1 Kelechi Iheanacho (90.)

Norwich-Bournemouth 3-1 (0-0)

1-0 Cameron Jerome (35.)
2-0 Wesley Hoolahan (52.)
3-0 Matt Jarvis (67.)
3-1 Steve Cook (81.)

Watford-Swansea 1-0

1-0 Odion Ighalo (59.)

West Bromwich-Southampton 0-0