Keskiviikkona Mestarien liigassa avaavat Lontoon seurat. Chelsea saa vieraan Israelista. Arsenal taas matkustaa Kroatiaan Dinamo Zagrebin eteen. Miten englantilaisjoukkueille käy?

Chelsea-Maccabi Tel Aviv

Valioliigassa alkusyksystä kyntäneelle Chelsealle Mestarien liiga antaa uuden mahdollisuuden. Avauskierroksella Stamford Bridgelle saapuu Israelin mestari Maccabi Tel Aviv.

Chelsean alkukausi Valioliigassa on ollut katastrofaalinen. Blues on voittanut viidellä ensimmäisellä kierroksella vain yhden ottelun ja hävinnyt kolme. Päästettyjä maaleja Bluesilla on eniten koko sarjassa (12). Ottaen huomioon, että viime kaudella lontoolaiset päästivät vähiten maaleja Valioliigassa, korkea määrä ihmetyttää. Aloitus on seuran heikoin 29 vuoteen.

Chelsean pahin poissaolot maalivahti Thibaut Courtois’n puuttuminen. Maailman parhaisiin veräjänvartijoihin kuuluva belgi on useamman kuukauden sivussa. Kokoonpanosta uupuu myös Radamel Falcao. Bluesia ongelmia ovat olleet myös viime kauden avainpelaajien alisuorittamiset. Diego Costalla on vasta yksi maali kasassa ja Cesc Fàbregasin syötöt ovat olleet hakuteillä. Yllättävintä on, miten pahasti vietävissä laitapuolustaja Branislav Ivanovic on ollut. Voidaan puhua jonkin sortin mestaruuskrapulasta.

21 kertaa Israelin mestaruuden voittanut Maccabi Tel Aviv palaa Mestarien liigaan yli 10 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran israelilaisseura nähtiin lohkovaiheessa kaudella 2004-2005. Seura hävisi tuolloin viisi kuudesta ottelustaan Juventusta, Bayern Münchenia ja Ajaxia vastaan.

Valtaosa Tel Avivin kokoonpanosta koostuu kotimaisista pelaajista. Koko joukkueessa on vain viisi ulkomaalaista. Chelsean vieraaksi israelilaiset saapuvat varsin terveellä miehistöllä, sillä vain pelikieltoa kärsivä Dasa on sivussa kokoonpanosta. Lisämausteen otteluun tuo se, että joukkueen päävalmentaja Slavica Jovanic edusti Chelseaa kausina 2000-2002.

Heikosta alustaan huolimatta Chelsea on illan ottelun ainoa suosikki. Joukkue on materiaaliltaan runsaasti Tel Avivia laadukkaampi ja voiton nälkä seuran sisällä on todella suuri. Myös José Mourinhon suunnittelemat muutokset kokoonpanossa voivat tuoda peliin uutta piristystä. Chelsean heikosti pelannut alakerta tarjoaa kuitenkin myös vierailijoille mahdollisuuden maalintekoon.

Chelsea voittaa 3-1.

Dinamo Zagreb-Arsenal

Arsenal aloittaa eurotaipaleensa vaikealla vierasmantereella. Tykkimiehiä isännöi kroatialaisseura Dinamo Zagreb. Joukkueen kohtasivat myös kauden 2006-2007 Mestarien liigassa. Tuolloin Arsenal vei molemmat kohtaamiset.

Zagreb voitti keväällä 10 perättäisen Kroatian Mestaruutensa. Joukkue majailee myös tällä hetkellä yhdeksän kierroksen jälkeen sarjan kärjessä kahden pisteen erolla Rijekaan. Tehtyjä maaleja kroatialaisseuralla on 20 ja päästettyjä vain neljä.

Zagrebin alkukauden tehokkain pelaaja on ollut 20-vuotias bosnialaishyökkääjä Armin Hodzic. Hodzic on viimeistellyt ensimmäiseen kuuteen otteluun viisi maalia. Joukkueen toinen kärki Manchester Unitediakin edustanut Angelo Henriquez on osunut neljästi.

Arsenalin puolustuspeli on ollut viimeisellä kolmella kierroksella varmaa. Tykkimiehet on napannut edellisistä otteluistaan kaksi voittoa kolmesta päästämättä maaliakaan.

Jos puolustus on toiminut, samaa ei voi sanoa hyökkäyksestä. Viiteen ensimmäiseen kierrokseen Arsenal on onnistunut vain viidesti maalinteossa. Näistä vain kolme on ollut Tykkimiesten pelaajien tekemiä. Heräämistä voisi odottaa etenkin Alexis Sánchezilta, joka jahtaa edelleen kauden avausosumaansa. Viime kaudella chileläinen teki 15 maalia, joten parannettavaa on. Loukkantumisten vuoksi Arsenalilta ovat sivussa Jack Wilshere ja Danny Welbeck.

Arsenalin hyökkäykseltä vaaditaan Kroatiassa tehoja. Loistovireinen Petr Cech maalinsuulla tuskin päästää montaa maalia, mutta voittoon tarvitaan onnistumisia myös yläkerrasta. Jos Arsenal saa nopean maalin, on Tykkimiehillä mahdollisuus napata pisteet runsaalla erolla. Muussa tapauksessa edessä voi olla pitkä ilta.

Arsenal voittaa 1-2.