Liigacupin kolmannen kierroksen jälkimmäinen päivä tarjosi muutaman yllätyksen. Valioliiga-seuroista laulukuoroon putosivat Newcastle ja West Bromwich Albion.

Southamptonille jatkopaikan saavuttaminen ei tuottanut suurempia vaikeuksia. Vuosi sitten Manchester Unitedin pudottanut Milton Keynes Dons kaatui vieraskentällä murskaavin 0-6-lukemin. Saintsilla kahdesti osuivat senegalilaislaituri Sadio Mané ja Jay Rodriguez ja Shane Long.

Selhurst Parkilla Crystal Palacen jatkopaikka oli kovan työn takana. Vajaamiehinen Charlton kaatui selkein 4-1-lukemin. Eaglesien maalit iskivät Frazier Campbell ja kahdesti verkkoja heilauttanut Dwight Gayle.

Pohjois-Lontoon derby tarjosi jälleen jännittäviä hetkiä, kun Tottenham ja Arsenal ottivat White Hart Lanen illassa mittaa toisistaan. Tykkimiehet oli tasaisessa väännössä niukasti vahvempia ja jatkopaikka irtosi Arsène Wengerin miehistölle 1-2-lukemin. Arsenalin sankariksi nousi kahdesti maalin edestä pallon verkkoon laittanut Mathieu Flamini.

Newcastlen kompurointi jatkui Liigacupissa. Sheffield Wednesday oli St James Parkilla vahvempi ja Magpies karsiutui kotinurmellaan 1-0-lukemin. Vieraille jatkopaikan ratkaisi viimeisellä vartilla osunut Lewis McGugan.

Carrow Roadilla Norwich eteni neljännelle kierrokselle nollattuaan West Bromwichin. Kanarialinnut hallitsivat pallollisesti kamppailua läpi ottelun ja pudottivat Baggiesit ulos 3-0-lukemin.

Chelsea sai kolmannella kierroksella vastaansa alasarjaseura Walsallin. Blues oli vieraissa dominoiva ja jatkopaikka irtosi 1-4-lukemin. Sinipaitojen voittomaalista vastasi avausjakson lopulla Loic Rémy. Kesän brasilialaishankinta Kenedy taas avasi maalitilinsä lontoolaisten riveissä.

Liverpoolin jatkopaikka oli kovan työn takana, kun Anfieldille vieraaksi saapui alasarjaseura Carlisle. Vierailijat kiusasivat Brendan Rodgersin miehistöä 1-1-tilanteessa pitkään ja ratkaisu saatiin vasta rangaistuspotkukilpailussa Carlislen epäonnistuttua viidennessä laukomisvuorossa. Liverpoolille paikan neljännelle kierrokselle ampui Danny Ings.

Manchester Unitedin viime kauden pettymys Liigacupissa ei toistunut. Ipswich kaatui Old Traffordilla tyylipuhtaasti 3-0. Red Devilsien maalintekijöinä kunnostautuivat Wayne Rooney, Andreas Pereira ja Anthony Martial.