Liverpool tiedotti torstai-iltana palkanneensa Jürgen Kloppin joukkueen uudeksi manageriksi. Saksalaisluotsi seuraa tehtävässä Brendan Rodgersia, joka valmensi Liverpoolia reilun kolmen vuoden ajan. Liverpoolin seurajohto vaikutti hyvin tyytyväiseltä Kloppin palkkauksen jälkeen.

– Jürgen Kloppissa meillä on maailmanluokan manageri, joka on todistetusti voittanut asioita. Hänessä on luonnetta ja karismaa sytyttää tämä seura uudelleen liekkiin ja viedä joukkue eteenpäin, Liverpoolin puheenjohtaja Tom Werner sanoi seuran verkkosivuilla.

– Kun tarjoutuu tilaisuus saada pelin yksi halutuimmista johtajista, se tilaisuus on hyödynnettävä päättäväisesti. Olemme ilahtuneita, että hän hyväksyi kutsumme.

– Hän omaa kaikki etsimämme ominaisuudet, joita haluamme managerilla olevan. Hän on vahva, inspiroiva johtaja, jolla on selkeä filosofia korkean energiatason hyökkäävästä jalkapallosta. Hän on myös voittaja ja henkilö, joka voi yhdistää ja innostaa kannattajiamme.

Liverpoolin toimitusjohtaja Ian Ayre oli samoilla linjoilla Wernerin kanssa.

– Hänen (Kloppin) filosofiansa ja kulttuurinsa, sekä henkilönä että jalkapallotoimijana, kuvastavat hyvin Liverpool FC:tä. Mielestäni tämä on hyvä liitto monessa mielessä. Kuten missä tahansa suhteessa, oli tärkeää että sekä hän että me tunnemme selkeän yhteyden toisiamme kohtaan.