Real Madridin nykyinen päävalmentaja Rafael Benítez kohtasi yhden nykyisistä pelaajistaan – Gareth Balen – jo vuosia sitten. Noihin aikoihin Balen taso ei vielä Beníteziä vakuuttanut.

Bale pelasi Southamptonin edustusjoukkueessa kauden 2006-07, jolloin Benítez valmensi Liverpoolia. Tuolloin Liverpoolissa pelannut Jamie Carragher paljasti kolumnissaan, että Liverpool seurasi Balen otteita. Benítez ei kuitenkaan ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Kun hän (Bale) murtautui edustusjoukkueeseen, Rafa Benítez mietti hänen hankkimistaan Liverpooliin. Bale pelasi tuolloin vasempana pakkina. Rafa oli sitä mieltä, ettei Bale ollut John Arne Riiseä parempi, joten hankintaa ei tehty, Carragher kirjoitti.

– Luonnollisesti Bale, jota Benítez nyt valmentaa, on ihan eri tason pelaaja. Bale on ollut menestyksekäs Madridissa. Mahtava soolomaali Barcelonaa vastaan Copa del Reyn finaalissa ja puskumaali, joka vei Realin johtoon Atlético Madridia vastaan 10:nnen Mestarien liiga -pokaalin tavoittelussa olivat hetkiä, jollaisia vain erityiset pelaajat pystyvät tuottamaan.

Carragher pohti lisäksi Balen mahdollista paluuta Valioliigaan.

– Voitteko kuvitella hänen asemaansa meidän pelissämme, jos hän palaisi takaisin ja hänellä olisi Éric Cantonan tapainen vaikutus Unitediin? Tai jos hän johdattaisi Chelsean Mestarien liiga -menestykseen? Joka tapauksessa hän olisi Valioliigan paras pelaaja.

Carragher tosin muistutti myös realiteeteista.

– Hän (Bale) on nyt maailman parhaassa seurajoukkueessa. Mahtaako hän koskaan haluta lähteä.