Sunnuntain avasi Tyne & Wear -derby Sunderlandin ja Newcastlen välillä. Harakat hallitsi avausjakson, mutta Fabricio Coloccinin hölmö ulosajo ja sitä seurannut Adam Johnsonin osuma rangaistuspotkusta käänsi pelin Black Catsille ja pisteet pysyivät kotona lukemin 3-0. Derby-voitto oli Sunderlandille kuudes perättäinen.

Newcastle hallitsi pallollisesti ottelun alkua Sunderlandin vetäytyessä omalle alueelleen. Ensimmäisen vaaratilanne siunaantui Harakoille neljännellä minuutilla. Oman tonttinsa vartioimatta jättänyt Younes Kaboul purki pallon heikosti, ja Jack Colback sai loistavan paikan avausmaaliin. Keskikenttäpelaaja haki laukauksellaan oikeaa nurkkaa, mutta Costel Pantilimon venyi näppeineen väliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Cheick Tioté taklasi myöhässä Yann M’Vilaa. Seurauksena norsunluurannikkolaiselle ottelun ensimmäinen varoitus. Seuraavan vieraiden tilanteen loi 16. minuutilla Aleksandar Mitrovic serbin vapautettua syötöllään Georginio Wijnaldumin keskustassa maalipaikkaan. Pantilimon torjui tämänkin yrityksen, joten tilanne säilyi maalittomana.

Sunderland jatkoi passivoitumistaan avausjakson edetessä. 27. minuutilla Colback pääsi yrittämään uudelleen johto-osumaa tällä kertaa aivan maalin edestä. Englantilaispelaaja laukoi kuitenkin päin Pantilimonia.

Pelikellon näyttäessä 34. minuuttia isännät kokivat takaiskun. Ola Toivonen kaatui maihin pidelleen nivusiaan, eikä ruotsalainen pystynyt jatkamaan ottelua. Hyökkääjän korvasi Jermain Defoe.

Newcastlen hallittua koko avauspuoliskon lisäajalla tapahtui vieraiden kannalta kohtalokas puolustusvirhe. Lee Cattermorle kaatoi toisessa päässä Wijnaldumin ja Defoe antoi pitkän pallon tähtäimenään Steven Fletcher. Fabricio Coloccini oli kuitenkin ulkona omalta paikaltaan ja argentiinalaispuolustaja joutui torppaamaan Fletcherin nurin. Ulosajo Coloccinille ja rangaistuspotku Sunderlandille. Adam Johnson sijoitti laukauksensa oikeaan alanurkkaan, saaden kotiyleisön hurraamaan. Sunderland tauolle 1-0-johdossa. Maajoukkuetauon jälkeen pestatulle päävalmentaja Sam Allardycelle täydet pisteet olivat ensimmäiset kotijoukkueen peräsimessä.

Newcastle ei menettänyt vajaamiehisyydestä huolimatta pallonhallintaansa. 48. minuutilla oli kuitenkin Harakoiden vuoro vaihtaa Colbackin loukkaannuttua. Vurnon Anita vaihdosta tilalle. 55. minuutilla Mitrovic pääsi yrittämään tasoitusta aivan maalin edestä. Serbin laukaus kohdistui päin Pantilimonia ja avausjaksolta tuttu tarina toistui taas.

Newcastlen epäonnistuttua omalta tontiltaan, rankaisi Sunderland kymmenen minuuttia myöhemmin. M’Vila jatkoi kulmapotkun oikealle takatolpalle, mistä Billy Jones ohjasi pelivälineen Rob Elliottin selän taakse siirtäen isännät kahden maalin johtoon.

Sunderland osui vielä kerran neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kaboul antoi korkean syötön keskustaan, josta Fletcher täräytti pallon keskelle maalia ja Sunderlandin juhlat olivat valmiita alkamaan. Black Catsille täydet pisteet lukemin 3-0.

Valioliiga sunnuntaina

Sunderland-Newcastle 3-0 (1-0)

Ulosajo Fabricio Coloccini (45+1)
1-0 Adam Johnson Rp (45+3)
2-0 Billy Jones (65)
3-0 Steven Fletcher (86)

Bournemouth-Tottenham klo 16:05

Manchester United-Manchester City klo 16:05

Liverpool-Southampton klo 18:15