Liverpoolin entinen pelaaja ja Sky Sportsin nykyinen kommentaattori Phil Thompson uskoo että Liverpool saattaa ostaa uuden hyökkääjän, mikäli Daniel Sturridge pysyy sivussa vammojen takia.

Sturridgelta jäi väliin torstain Eurooppa-liigan lohko-ottelu Rubin Kazania vastaan polvivamman takia. Jürgen Klopp myöntää että hänen on arvioitava tilanne ”päivä päivältä” ennen Liverpoolin Valioliiga-ottelua Southamptonia vastaan.

Sturridge kärsii parhaillaan kuudennesta loukkaantumisestaan kahteen vuoteen. Thompson uskoo Punaisten joutuvan harkitsemaan uutta pelaajaa Sturridgen tilalle.

– Hän on se, mitä tarvitsemme ja mitä meiltä on puuttunut. Mutta jos hän ei pelaa, ja joka viikko häneltä jää taas uusi peli väliin, hänen kohdalleen nousee kysymysmerkkejä, Thompson sanoi Sky Sportsin Soccer Saturdaylle.

– Nämä omistajat työskentelevät moneyball-systeemillä. Kuinka monta minuuttia pelaaja on kentällä, kuinka paljon pelaajalle maksetaan palkkaa, onko (markkinoilla) parempia vaihtoehtoja?

Sturridge on viimeistellyt 37 maalia 58 Valioliiga-ottelussa. Lukema sisältää 21 osumaa kaudelta 2013/14. Maalimääristä huolimatta Sturridgen loukkaantumisista johtuva vähäinen peliaika voi pakottaa Kloppin etsimään siirtomarkkinoilta korvaajaa.

– Heidän täytyy ehkä etsiä Daniel Sturridgelle korvaaja tammikuussa tai sen jälkeen. Näin ei voi jatkaa, että hänen tasoisensa pelaaja ei ole kentällä.

Marko Taininkoski