Liverpool sai hiljattain lisävahvistuksen kokoonpanoonsa, kun Allan Rodrigues de Souza saapui seuran harjoituskeskukseen. Pool hankki 18-vuotiaan Allanin aivan siirtotakarajalla ja lähetti nuorukaisen välittömästi lainalle Veikkausliigan SJK:hon (uutinen).

Liverpoolin melko tuore manageri Jürgen Klopp otti seuran verkkosivujen mukaan Allanin vastaan ja kävi brasilialaisen kanssa lyhyen keskustelun. Allan puolestaan näytti Kloppille SJK-pelipaitaansa ja tuoretta SM-kultamitaliaan.

– Se oli hyvin tärkeä kokemus minulle. Oli hyvä asia saada peliaikaa, sillä en ollut hetkeen pelannut. Lisäksi, en ollut koskaan aiemmin pelannut ammattilaistasola, joten aikani siellä (SJK:ssa) oli hyvin arvokasta, Allan sanoi Liverpoolfc.comille.

– Eurooppalainen jalkapallo ei ole samanlaista kuin brasilialainen jalkapallo. Pelinopeus ja pallollinen dynamiikka ovat hyvin erilaisia. Yritin sopeutua mahdollisimman nopeasti.

– Liverpool oli minuun päivittäin yhteydessä. He halusivat tietää, miten minulla meni ja he antoivat minulle täyden tukensa. He olivat erittäin huolehtivaisia.

Erityisesti Allania ovat muutaman viime kuukauden aikana auttaneet Liverpoolin brasilialaispelaajat: Philippe Coutinho, Lucas Leiva ja Roberto Firmino.

– Minun täytyi lentää Liverpooliin samana päivänä, kun minulle kerrottiin seuran kiinostuksesta. Olin hieman peloissani, sillä se tuli ihan tyhjästä. Sain kuitenkin lämpimän vastaanoton brasilialaisilta. He ottivat minut luokseen, kysyivät mitä tarvitsin ja antoivat täyden tukensa.

– He sanoivat, että voin luottaa heihin kaikessa, mitä tarvitsen. He olivat myös hyvin avuliaita harjoituksissa ja he auttoivat kielen kanssa. Tarkalleen ottaen he eivät olisi voineet tehdä enää enempää.

– Juttelin hiljattain heidän kanssaan. He onnittelivat minua ajastani Suomessa. On hienoa kuulla sellaista Lucasilta, Coutinholta ja Firminolta, jotka ovat jalkapallosankareita Brasiliassa ja ympäri maailman.

Liverpoolin kannattajia saattaa kiinnostaa, mitä Allanin loppukauden suunnitelmiin kuuluu.

– Nyt kun olen taas täällä, teen joitain testejä ja mitä ikinä minun pitääkään täällä tehdä. Sen jälkeen lähden Brasiliaan katsomaan perhettäni.

– Seuraavan kuukauden tai kahden ajan aion keskittyä Liverpoolin harjoituksiin, kun palaan Brasiliasta. Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu. Luotan Liverpooliin ja heidän päätöksiinsä. Tällä hetkellä päätavoitteeni on saada lisää kokemusta. Vielä ei ole aika ajatella isojen asioiden voittamista.