Aina puhutaan pelipaikkojen parhaista. Nyt kun Valioliigasta on pelattu reilu neljännes eli 10 kierrosta, on aika tehdä Top 5 -lista alkukauden parhaista maalivahdeista.

5. Alex McCarthy, Crystal Palace

25 -vuotias ottaa keskityspallot varmasti. Hänet myös tunnetaan hyvänä refleksitorjujana. Elokuun lopun Chelsea-voitossa (1-2 vierasvoitto) osoitti, mikä on miehiään. Pelannut tällä kaudella kuusi ottelua, joista ainoastaan Arsenal-tappiossa (1-2-kotihäviö) päästänyt enemmän kuin yhden maalin. Vastustajat ovat kuitenkin olleet Valioliigan kärkijoukkueita (Arsenal, Chelsea, Man City sekä Tottenham).

Maalivahdiksi nuori. Jos pysyy kunnossa, mahdollisesti jopa 15 -vuotta peliuraa jäljellä tolppien välissä. Jos McCarthy saa pelata tolppien välissä illasta toiseen, vaihtaa mahdollisesti tammikuussa tai viimeistään ensi kesänä maisemaa isompiin ympyröihin.

4. Boaz Myhill, West Bromwich

32 -vuotias walesilainen on kuin uudesti syntynyt. On pelannut kaikki ottelut Baggies-maalilla. Peleissä, jotka joukkue on voittanut, 191 sentin varrella torjuva maalivahti on pitänyt nollan.

Paria huonoa peliä lukuun ottamatta hyvä alkukausi takana, tosin ei vielä yhtään Man of the match -merkintää. Jos saa tasaisuutta otteisiinsa ja loistaa isoja joukkueita vastaan, nousee listauksessamme.

3. Jack Butland, Stoke

Stoken alkukauden paras pelaaja. Ilman englantilaista Stoke olisi Valioliigassa häntäpäässä. Hirveästi ei ole heikkouksia 22 -vuotiaalla nuorukaisella, joka ottaa jossain vaiheessa Joe Hartin paikan maajoukkueessa.

Stoke on pelannut keskinkertaisesti, mutta nuorukainen on ollut todella hyvä tolppien välissä. Yhtään huonoa ottelua ei ole takana.

2. Heurelho Gomes, Watford

Watfordin alkukauden tärkein pelaaja, 10 ottelussa vain 10 päästettyä maalia. Saavutus on hyvä, kun muistetaan, että maaleista puolet tuli Manchester Cityä (0-2) ja Arsenalia (0-3) vastaan.

Kahdessa ottelussa kentän paras pelaaja, ja näillä otteilla Man of the match -pystejä tulee todennäköisesti lisää. Jos otteet jatkuvat yhtä hyvinä, listan ykköspaikka saattaa jossakin vaiheessa olla Heurelho Gomesin.

1. Petr Cech, Arsenal

Epäilijät olivat pahasti väärässä, jos ajattelivat että 33 -vuotias on pelinsä pelannut. Itsevarma, rauhallinen ja isojen pelien mies. Pelannut viisi nollapeliä 10 otteluun, lisää voidaan odottaa.

Parimetrisellä entisellä Chelsea-maalivahdilla ei juuri ole heikkouksia. Arsenal ei välttämättä olisi sarjakakkosena, jos tolppien välissä seisoisi joku muu kuin tshekkiläinen. Osittain Cechin ansiosta Tykkimiehet taistelee mestaruudesta pitkälle kevääseen.

Marko Taininkoski

31.10.2015 kello 12.54, listaus on tehty kuluvan kauden otteiden perusteella.