Arsenal-Tottenham 1-1 (0-1)

Pohjois-Lontoon derby päättyi tällä kertaa pistejakoon. Tottenham johti avausjakson jälkeen Harry Kanen osumalla maalin turvin. Toisella puoliskolla sankarin viitan isäntien leirissä otti Kieran Gibbs, joka laittoi pallon varmasti Mesut Özilin tarjoilusta sisään.

Osuma muodostui Tykkimiesten kannalta tärkeäksi, sillä se ratkaisi Arsenalille tärkeän derbypisteen. Tasapelin myötä joukkue jakaa edelleen kärkisijan Manchester Cityn kanssa.

Ensimmäinen jakso mentiin Tottenhamin pillin mukaan. Avauspuoliskon ainoan maalin ainoan maalin viimeisteli 32. minuutilla Harry Kane. Danny Rosen korkea keskitys vapautti englantilaishyökkääjä Kanen läpi, joka sijoitti pallon varmasti Petr Cech’n selän taakse.

Arsenal oli toisen puoliskon alussa lähellä tasoittaa. Mesut Özilin keskitys vapaapotkusta tavoitti Olivier Giroud’n, joka puski isäntien harmiksi ylärimaan. Tykkimiesten tasoituksen iski lopulta pelikellon 77. minuutilla vaihtomies Kieran Gibbs. Laitapuolustaja tälläsi pelivälineen suoraan Özilin keskityksestä Hugo Lloris’n selän taakse.

Liverpool-Crystal Palace 1-1 (1-2)

Anfieldillä Liverpool sai vieraakseen Crystal Palacen. Eagles aiheutti päävalmentaja Jürgen Kloppille ekan tappion Reds-paidassa ryöväämällä pisteet lukemin 1-2.

Palace aloitti maalinteon ensimmäisen kaksikymppisen täytyttyä. Pallo kimposi Reds-puolustajasta suoraan Yannick Bolasielle, ja kongolainen pamautti laukauksensa Simon Mignolet’n vartioiman maalin oikeaan nurkkaan.

Liverpool tuli tasoihin vielä ennen taukoa. Adam Lallanan pitkä syöttö oikealta laidalta tavoitti Philippe Coutinhon, jonka laukaus upposi keskelle Palacen maalia.

Tasalukemat eivät kestäneet kuitenkaan loppuun saakka. Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kulmapotkun siivoaminen jäi Reds-puolustukselta puolitiehen ja seurauksena Scott Dann pääsi pukkaamaan verkkoon ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Eaglesille täysi pistepotti lukemin 1-2.