Yksityinen sijoitusyhtiö Peak 6 on tiettävästi hankkimassa 25 prosenttia liiganousija Bournemouthin osakkeista. Asiasta uutisoi BBC South Today (uutinen). Samainen taho on aiemmin pyrkinyt hankkimaan osan Mestaruussarjassa pelaavasta Readingista, tässä kuitenkin epäonnistuen.

Bournemouth ei ole vielä vahvistanut BBC:n uutista, mutta asian tiimoilta on luvassa virallinen tiedote. Mikäli kauppa toteutuu, pysyy venäläisomistaja Max Demin jutun mukaan edelleen mukana seuran omistajaportaan toiminnassa.

Historiansa ensimmäistä Valioliiga-kautta pelaava Bournemouth on rakentanut kytköksiä aiemminkin Yhdysvaltojen suuntaan. Joukkue muun muassa pelasi ystävyysottelun MLS-seura Philadelphia Unionin kanssa ennen kauden alkua.

Bournemouth hävisi viime lauantaina Newcastlelle 0-1, ja on Valioliigassa nyt sijalla 18. Joukkue on kärsinyt muutamista merkittävistä loukkaantumisista. Peak 6:n mukaan tuleminen voisi tarjota Bournemouthille ylimääräistä kassaa tammikuun siirtomarkkinoille.

Niko Toiskallio