Viime vuosina merkittävässä roolissa Manchester Cityn organisaatiossa toiminut Patrick Vieira on MLS-liigaa pelaavan New York City FC:n uusi päävalmentaja. Moni muistaa Vieiran Arsenalin ”Invincibles”-joukkueen kapteenina.

Kolmivuotisen sopimuksen tehnyt Vieira korvaa toimessa viime viikolla erotetun Jason Kreisin. Tehtävä on pelaajauransa jälkeen Man Cityn kehitysjohtajana ja nuorisovalmennuksen tehtävissä toimineen ranskalaisen ensimmäinen päävalmentajan pesti edustusjoukkuetasolla.

Peliurallaan Vieira voitti Arsenalin riveissä yhteensä yksitoista pokaalia. Arsenalista lähdettyään hän pelasi yhden kauden italialaisessa Juventuksessa, josta matka jatkui vuonna 2006 Inter Milaniin. Sinimustissa hän voitti Serie A: n mestaruuden kolmeen otteeseen ja Italian Supercupin kahdesti. Vieiran viimeinen seura pelaajana oli Man City, jossa hän pelasi vuosina 2010-11.

Ranskan maajoukkueen mukana Vieira on voittanut sekä maailman- että Euroopan mestaruuden. Hän toimi myös joukkueen kapteenina Zinédine Zidanen jälkeen, vuosina 2006-09.

New York City FC:n pääomistaja on Sheikki Mansourin perustama City Football Group, jonka alle kuuluvat myös Man City, Melbourne City ja Yokohama Marinos. Vähemmistöosuuden New York City FC:stä omistaa New York Yankees.

Niko Toiskallio