Israelissa nähtiin tänään itsevarma Chelsea. Paikoitellen pirteä Maccabi Tel Aviv ei pärjännyt Bluesille alkuunkaan ja pisteet lähtivät Lontooseen murskaavin 0-4-lukemin. Isäntien kohtaloksi koitui Tal Ben-Haimin avausjakson ulosajo. Jatkopaikkaa Blues ei kuitenkaan varmistanut, sillä Kiovan Dynamo yllätti vieraissa Porton.

Maccabi oli lähellä yllättää Chelsean heti ottelun alkutahdeilla. Tal Bel Haim ryösti pallon Baba Rahmanilta ja antoi keskityksen oikealle etutolpalle. Dor Peretz puski kuitenkin yli maalin, joten Blues selvisi säikähdyksellä.

Isäntäjoukkue sai viidennellä minuutilla uuden paikan johto-osumaan Willianin pallonmenetyksen seurauksena. Eran Zahavi leikkasi vasemmalta sisään ja jakoi syötön taakseen rangaistusalueen tuntumaan Gal Albermanille. Alberman päätti laukauksen sijaan tarjoilla pallon vielä eteenpäin oikealla odottaneelle Eli Dasalle, joka ampui lopulta ohi maalin.

Maccabin pirteän alun jälkeen Chelsea otti pelin komentoonsa. 13. minuutilla Cesc Fàbregas petasi hyvän tontin Diego Costalle. Espanjalaishyökkääjä ei laukonut ajoissa ja puolustus ehti väliin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Blues rankaisi erikoistilanteesta. Willian keskitti kulmasta, ja Gary Cahill puski lähietäisyydeltä kohti Predrag Rajkovicin vartioimaa maalia. Nuori serbi pysäytti yrityksen. Pallo palasi kuitenkin torjunnasta Cahillille, joka ei toisesta tilaisuudesta erehtynyt vaan tälläsi Chelsean 0-1-johtoon.

Bluesin etumatka oli 29. minuutin kohdalla lähellä kasvaa fantastisella tavalla. César Azpilicuetan keskityksen löysi Costa, joka lähetti pallon ilmaan akrobaattisesti saksipotkulla. Suoritus jäi vain yritykseksi, kun pallo viuhui vasemmalta yli maalin.

Maccabin ongelmat kasvoivat avausjakson loppupuolella. Viisi minuuttia ennen taukoa Ben Haim potkaisi ikävästi Costaa säärille ja entinen Chelsea-puolustaja sai itselleen ansaitun ulosajon.

Vajaalle joutuminen ei pysäyttänyt Maccabin peliä. 50. minuutilla tasoitus oli hyvin lähellä. Alberman ohitti Baban ja pääsi nokikkain Asmir Begovicin kanssa. Bosnialaisvahti oli tilanteen tasalla ja torjui pallon päätyrajasta yli.

12 minuuttia myöhemmin Chelsea oli lähellä kasvattaa johtoaan. Rajkovic nyrkkeili WIllianin kulmapotkun suoraan Eden Hazardille, joka laukoi kuitenkin maalin edestä päin serbiä.

Kolme minuuttia edellisestä tilanteesta Rajkovic joutui uudelleen torjuntatöihin pysäytettyään Azpilicuetan volleyn. Samalla hetkellä Maccabi syöksyi vastaiskuun, jonka päätteeksi Begovic pysäytti Zahavin vasempaan nurkkaan tähdätyn laukauksen.

Chelsea ratkaisi pelin lopullisesti viimeisellä kaksikymppisellä. 72. minuutilla Alberman liukui John Terryn kumoon ja Blues sai vapaapotkun lähietäisyydeltä. Vieraiden harmiksi kippari myös loukkaantui tilanteessa, joten José Mourinho joutui vaihtamaan Kurt Zouman vaihdosta tilalle.

Itse vapaapotku tuttua Williania, sillä brassin tarkka laukaus kiersi muurin yli komeasti vasempaan alanurkkaan. Bluesin kolmas maali syntyi vain muutama minuuttia myöhemmin. Baban keskitys vasemmalta löysi keskeltä Oscarin pään, joka puski pallon Rajkovicin taakse.

Chelsea rokotti vielä kerran lisäajan kulmapotkusta Zouman puskettua pelivälineen Rajkovicin jalan kautta verkkoon. Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä vaarallinen tilanne Loic Rémyn törmättyä rajusti yhteen Maccabi-vahdin kanssa. Yhteentörmäyksessä ei pahemmin käynyt ja ottelu päättyi Chelsean 0-4-voittoon.

Lohkon toisessa ottelussa Kiovan Dynamo yllätti vieraskentällä Porton lukemin 0-2, eikä Chelsean jatkopaikka saanut sinettiään.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Chelsea johtaa paremman maalieron turvin lohkoa. Blues ja Porto ovat molemmat kymmenessä pisteessä. Dynamo on kaksikkoa kaksi pistettä perässä. Maccabi jatkaa nollilla.

Mestarien liiga tiistaina

BATE Borisov-Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)

1-0 Mikhail Gordetshjuk (2.)
1-1 Admir Mehmedi (68.)

Zenit-Valencia 2-0 (1-0)

1-0 Oleg Shatov (15.)
2-0 Artem Dzyuba (74.)
Ulosajo, Rúben Vezo, Valencia (80.)

Arsenal-Dinamo Zagreb 3-0 (2-0)

1-0 Mesut Özil (29.)
2-0 Alexis Sánchez (33.)
3-0 Alexis Sánchez (69.)

Barcelona-Roma 6-1 (3-0)

1-0 Luis Suárez (15.)
2-0 Lionel Messi (18.)
3-0 Luis Suárez (44.)
4-0 Gerard Piqué (56.)
5-0 Lionel Messi (60.)
Epäonnistunut rp., Neymar, Barcelona (76.)
6-0 Adriano (77.)
Epäonnistunut rp., Edin Dzeko, Roma (82.)
6-1 Edin Dzeko (90+1.)

Bayern München-Olympiakos 4-0 (3-0)

1-0 Douglas Costa (8.)
2-0 Robert Lewandowski (16.)
3-0 Thomas Müller (20.)
Ulosajo, Holger Badstuber, Bayern München (53.)
4-0 Kingsley Coman (70.)

Porto-Dynamo Kiev 0-2 (0-1)

0-1 Andriy Yarmolenko (35.)
0-2 Derlis González (64.)

Lyon-Gent 1-2 (1-1)

1-0 Jordan Ferri (7.)
1-1 Danijel Milicevic (32.)
1-2 Kalifa Coulibaly (90+5.)

Maccabi Tel Aviv-Chelsea 0-3 (0-1)

0-1 Gary Cahill (20.)
Ulosajo, Tal Ben Haim, Maccabi Tel Aviv (41.)
0-2 Willian (73.)
0-3 Oscar (77.)
0-4 Abdul Rahman Baba (90+1.)